21 Versete biblice despre vindecare

Views: 586

Bună ziua, Dumnezeu să vă binecuvânteze, de data aceasta vă prezentăm o listă de versete biblice despre vindecare. Dumnezeu ne dezvăluie prin scripturile sacre scopul său pentru viața noastră. În aceste texte biblice despre vindecare veți vedea cum Dumnezeu face minuni pentru că El este atotputernic.

Vă rugăm să rețineți că acestea nu înlocuiesc soluțiile medicale, nu suntem împotriva tratamentelor medicale și nici Scripturile nu sunt împotriva lor. Mergi la controalele tale medicale, ia-ți rețetele de la medicul tău, dar depinde de Dumnezeu pentru vindecarea și restaurarea totală. Rămâneți în credință în cuvântul lui Dumnezeu.

1 Isus a raspuns: “Tu zici: “Daca poti!”… Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede!” (Marcu 9:23)

2 Dar Isus, cand a auzit lucrul acesta, a zis fruntasului sinagogii: “Nu te teme; crede numai, si va fi tamaduita.” (Luca 8:50)

3 tamaduieste pe cei cu inima zdrobita si le leaga ranile. (Psalmii 147:3)

4 Este vreunul printre voi bolnav? Sa cheme pe prezbiterii bisericii; si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului. 15 Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va insanatosi; si, daca a facut pacate, ii vor fi iertate. (Iacov 5:14-15)

5 Si Isus i-a zis: “Du-te, credinta ta te-a mantuit.” Indata orbul si-a capatat vederea si a mers pe drum dupa Isus. (Marcu 10:52)

6 Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatati pe leprosi, scoateti afara dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati. (Matei 10:8)

7 O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele. (Proverbele 17:22)

8 Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit. (Iacov 5:16)

9 daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara. (2 Cronici 7:14)

10 Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti. (Isaia 53:5)

11 Dar pentru voi, care va temeti de Numele Meu, va rasari Soarele neprihanirii, si tamaduirea va fi sub aripile Lui; veti iesi si veti sari ca viteii din grajd. (Maleahi 4:2)

12 El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati. (1 Petru 2:24)

13 “Intoarce-te si spune lui Ezechia, capetenia poporului Meu: “Asa vorbeste Domnul Dumnezeul tatalui tau David: “Ti-am auzit rugaciunea si ti-am vazut lacrimile. Iata ca te voi face sanatos; a treia zi, te vei sui la Casa Domnului. (2 Imparati 20:5)

14 sa vindecati pe bolnavii care vor fi acolo si sa le ziceti: “Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi.” (Luca 10:9)

15 Isus i-a auzit si le-a zis: “Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. (Matei 9:12)

16 Vindeca-ma Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mantuieste-ma Tu, si voi fi mantuit; caci Tu esti slava mea! (Ieremia 17:14)

17 El a zis: “Daca vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tau, daca vei face ce este bine inaintea Lui, daca vei asculta de poruncile Lui si daca vei pazi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; caci Eu sunt Domnul care te vindeca.” (Exodul 15:26)

18 Isus invata pe norod intr-o sinagoga in ziua Sabatului. 11 Si acolo era o femeie stapanita de optsprezece ani de un duh de neputinta; era garbova si nu putea nicidecum sa-si indrepte spatele. 12 Cand a vazut-o Isus, a chemat-o si i-a zis: “Femeie, esti dezlegata de neputinta ta.” 13 Si-a intins mainile peste ea: indata s-a indreptat si slavea pe Dumnezeu. 14 Dar fruntasul sinagogii, maniat ca Isus savarsise vindecarea aceasta in ziua Sabatului, a luat cuvantul si a zis norodului: “Sunt sase zile in care trebuie sa lucreze omul; veniti, dar, in aceste zile sa va vindecati, si nu in ziua Sabatului!” 15 “Fatarnicilor”, i-a raspuns Domnul, “oare in ziua Sabatului nu-si dezleaga fiecare din voi boul sau magarul de la iesle si-l duce de-l adapa? 16 Dar femeia aceasta, care este o fiica a lui Avraam si pe care Satana o tinea legata de optsprezece ani, nu trebuia oare sa fie dezlegata de legatura aceasta in ziua Sabatului?” 17 Pe cand vorbea El astfel, toti potrivnicii Lui au ramas rusinati; si norodul se bucura de toate lucrurile minunate pe care le facea El. (Luca 13:10-17)

19 “Duhul Domnului este peste Mine, pentru ca M-a uns sa vestesc saracilor Evanghelia; M-a trimis sa tamaduiesc pe cei cu inima zdrobita, sa propovaduiesc robilor de razboi slobozirea, si orbilor capatarea vederii; sa dau drumul celor apasati (Luca 4:18)

20 a trimis cuvantul Sau si i-a tamaduit si i-a scapat de groapa. (Psalmii 107:20)

21 Domnul deschide ochii orbilor; Domnul indreapta pe cei incovoiati; Domnul iubeste pe cei neprihaniti. (Psalmii 146:8)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 4]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!