7 Versete pentru a începe ziua de lucru

Views: 47

Munca nu este benefică doar din punct de vedere financiar, ci și în alte domenii ale vieții noastre, permițându-ne să ne folosim în mod productiv darurile și inteligența pe care ni le-a dat Dumnezeu.

Cuvântul lui Dumnezeu spune: “Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti planurile.” (Proverbe 16:3). Așadar, avem promisiunea Tatălui că, dacă Îi cerem, El ne va binecuvânta și ne va împlini. Să ne amintim că oricât de dificilă ar fi ziua de lucru, vom vedea cum mâna lui Dumnezeu lucrează în favoarea noastră și totul va merge bine, pentru că te-ai încrezut în Dumnezeu cu toate deciziile tale, El îți va garanta succesul în tot ceea ce faci, pentru că orice bărbat și femeie care își încredințează pașii Domnului va merge în siguranță și nu va suferi pierderi, ci totul în jurul său va lucra spre bine, potrivit scopului care este acolo.

Fiecare dimineață reprezintă un nou început, oportunitatea de a aborda ziua cu prospețime și încredere. O bună practică este să începem ziua de lucru cu o atitudine pozitivă și cu momente de reflectare și conectare spirituală. Versetele biblice pot oferi îndrumare, inspirație și liniște înainte de a începe activitățile zilnice. Ele ne pot ajuta să ne concentrăm pe lucruri importante și să ne amintim de valoarea noastră în ochii lui Dumnezeu. În cele ce urmează, vom explora 7 versete biblice potrivite pentru a începe ziua de lucru, pentru a ne înălța spiritul și a ne ajuta să ne desfășurăm activitățile cu încredere și înțelepciune.


1) Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti planurile. (Proverbe 16:3).

2) Mâna celor harnici va stăpâni, dar mâna leneşă va plăti bir. (Proverbe 12:24)

3) Vezi-ţi întâi de treburi afară, îngrijeşte de lucrul câmpului, şi apoi apucă-te să-ţi zideşti casa. (Proverbe 24:27)

4) Planurile omului harnic nu duc decât la belşug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă. (Proverbe 21:5)

5) Dar Isus le-a răspuns: „Tatăl Meu lucrează până acum; şi Eu, de asemenea, lucrez.” (Ioan 5:17)

6) Căci, când eram la voi, vă spuneam lămurit: „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce.” (2 Tesaloniceni 3:10)

7) Robilor, ascultaţi de stăpânii voştri pământeşti, cu frică şi cutremur, în curăţie de inimă, ca de Hristos. Slujiţi-le nu numai când sunteţi sub ochii lor, ca şi cum aţi vrea să plăceţi oamenilor, ci ca nişte robi ai lui Hristos, care fac din inimă voia lui Dumnezeu. Slujiţi-le cu bucurie, ca Domnului, iar nu oamenilor, căci ştiţi că fiecare, fie rob, fie slobod, va primi răsplată de la Domnul, după binele pe care-l va fi făcut. (Efeseni 5:8)


Aceste 7 versete biblice pentru a începe ziua de lucru ne aduc aminte de importanța de a începe fiecare zi cu o inimă deschisă și încredere în Dumnezeu. Să începem fiecare dimineață cu aceste cuvinte pline de înțelepciune și inspirație, să ne ajute să navigăm prin provocările zilnice cu curaj și să ne aducem aminte de scopurile noastre în viață. Fie ca aceste versete să ne calmeze și să ne încurajeze, să ne amintească că suntem ghidați și susținuți de prezența divină în tot ceea ce facem. În fiecare dimineață, să ne întoarcem la aceste cuvinte pentru a ne încărca spiritual și pentru a începe ziua noastră de lucru cu încredere și determinare.

Rugăciune

¡Părinte Dumnezeu atotputernic! Vin la Tine prin Domnul meu Iisus Hristos, numai Tu ești vrednic de toată lauda supremă. Tată, Îți mulțumesc pentru marea Ta iubire și îndurare, căci mi-ai dat putere și sănătate pentru a începe această nouă zi de lucru. Îți cer ca prezența Duhului Tău Sfânt să preia controlul acestei zile în care îmi voi începe munca. Ajută-mă să am grijă și să îmi prețuiesc munca, creând întotdeauna un mediu de lucru bun împreună cu colegii mei și să îmi îndeplinesc sarcinile în mod eficient. Acordă-mi să am o atitudine de serviciu și simplitate a inimii pentru a-mi îndeplini munca cu excelență, renunțând la critici și la plângeri. Cu siguranță, este voia Ta să facem lucrurile din inimă, ca pentru Tine și nu ca pentru oameni, demonstrând întotdeauna o atitudine ascultătoare față de șefii mei. ¡În numele lui Isus, Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!