Condițiile indispensabile pentru influența divină

Views: 5

Dumnezeu poate face lucruri mari prin orice inimă supusă Lui.

1 Corinteni 1:25-31

Dacă vi se cere să numiți persoane influente, s-ar putea să vă vină în minte persoane solide, cu acreditări impresionante. Dar pasajul de astăzi ne spune că pe cei slabi, josnici și nebuni din lume i-a ales Dumnezeu pentru a-i face de rușine pe cei puternici și înțelepți (1 Cor. 1:27-28).

Acest principiu este împletit în țesătura istoriei biblice: o prostituată pe nume Rahab a făcut alegerea corectă și a devenit strămoșul lui Mesia. O văduvă pe nume Rut l-a ales pe Dumnezeul lui Israel și a devenit străbunica regelui David. O soție infertilă pe nume Ana și-a vărsat sufletul în fața lui Dumnezeu și l-a născut pe profetul Samuel. Un om pe nume Avram a răspuns lui Dumnezeu, și-a lăsat rudele în urmă și a devenit tatăl tuturor celor care cred. O femeie pe nume Maria a turnat un parfum scump pe capul lui Iisus și, mai bine de 2000 de ani mai târziu, gestul ei plin de dragoste și de generozitate este încă amintit.

Cei care au o mare influență sunt cei care Îl urmează pe Domnul și care s-au dovedit a fi “copii ai lui Dumnezeu, nevinovați și nevinovați, fără vină, în mijlocul unui neam strâmb și pervers, în mijlocul căruia [ei] apar ca niște lumini în lume” (Filipeni 2:15 ). Poate că nu crezi că lumina ta este foarte strălucitoare după standardele acestei lumi, dar opinia care contează aparține lui Dumnezeu, care este El însuși lumină (1 Ioan 1:5).

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!