Corupția care există în lume din cauza poftei

Views: 4

Corupția este iubirea de sine, precum și lăcomia, mândria, invidia, vorbitul de râu pe ceilalți, bârfele, ceartele etc. ¿Dar cum scapi de ea?

prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte. (2 Petru 1:4)

¿Care este corupția în lume? ¿Ce este corupția în casă? ¿Care este corupția în rândul persoanelor căsătorite? ¿Care este corupția în biserică? ¿Sau care este stricăciunea din propria ta inimă?

Corupția este iubirea de sine, precum și lăcomia, laudarosia vietii, invidia, vorbitu de rău pe ceilalți, bârfele, ceartele, procesele și orice altă mizerie care poate fi numită. Corupția este cea care strică dreptatea, pacea, bucuria și bunele relații între oamenii din lume, dar și pe cele ale căsătoriei, între copii și părinții lor, între membrii aceleiași biserici și printre alții, credincioșii în general.

Și de unde vine toată această corupție din lumea în care trăim? ¡Din pofte!

Petru a spus că cei care vor să fie părtași naturii divine trebuie „să fugă de stricăciunea care este în lume din cauza poftelor”.

Dacă, de exemplu, crezi că cineva profită de tine, imediat se aprinde în tine o mică scânteie. Ceva începe să ardă în interiorul tău; scânteia care a creat-o s-a aprins și, înainte să știi, limba ta exprimă multe lucruri nestăpânite. Acest tip de corupție există în case. Iacov spune că tocmai acest lucru a fost inflamat de iad.

Limba este şi ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre mădularele noastre care întinează tot trupul şi aprinde roata vieţii, când este aprinsă de focul gheenei. (Iacov 3:6)

Fugi de corupție! Acesta nu este ceva care există doar printre necredincioșii lumii. Corupția este peste tot oriunde domină poftele, chiar dacă doar puțin. Pofta nu este numai printre necredincioși, ci și în mijlocul inimii tale, în mijlocul familiei și în mijlocul bisericii.

Stinge acea scânteie înainte ca ea să aprindă roata creației. Închideți robinetul înainte ca apa să se reverse și să provoace distrugerea. Curiozitatea duce la bârfă, iar orice lăcomie duce la invidie. Dacă semănați după trup, veți culege stricăciune în carne de jur împrejur. În plus, vei culege corupție în casă, în biserică și în propria ta inimă. ¡Vei culege ceea ce ai semănat!

¡Gândește-te la toată corupție! ¡Toată corupția vine din pofte! ¡Este timpul să ducem la moarte firea cu pasiunile și dorințele ei!

Cei care aparțin lui Hristos au răstignit trupul cu patimile și dorințele ei. (Galateni 5:24). ¡Asta se va vedea în viața ta!

Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei. (Galateni 5:24)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!