¿Pe cine binecuvântează Dumnezeu?

Visits: 19

Cu toții dorim să fim binecuvântați de Dumnezeu și să primim ceea ce avem cu adevărat nevoie. Ai vrea să fii binecuvântat de Dumnezeu? Pe cine binecuvântează Dumnezeu?

Binecuvântările lui Dumnezeu

În Deuteronom 28: 1-14 Dumnezeu arată poporului lui Israel toate binecuvântările pe care le-ar primi dacă ar asculta cuvântul Său.

Dumnezeu îi făgăduise lui Israel să-i binecuvânteze în orice loc: în oraș, pe câmp, la intrarea lor, la ieșirea lor, în casele lor, în slujbele lor, în fermele lor etc. Mai mult, el a promis că îi va proteja de dușmanii lor și îi va pune într-un loc special.

Domnul te va face sa fii cap, nu coada; intotdeauna vei fi sus, si niciodata nu vei fi jos, daca vei asculta de poruncile Domnului Dumnezeului tau pe care ti le dau astazi, daca le vei pazi si le vei implini si nu te vei abate nici la dreapta, nici la stanga de la toate poruncile pe care vi le dau astazi, ca sa va duceti dupa alti dumnezei si sa le slujiti. (Deuteronomul 28:13-14)

Când Israel a umblat cu Dumnezeu, aceste binecuvântări erau reale; Un exemplu clar în acest sens îl găsim în 1 Regi 10: 1-13, când Regina din Șeba îl vizitează pe Solomon și vede o națiune binecuvântată.

¿Pe cine binecuvântează Dumnezeu?


Dumnezeu îi binecuvântează pe cei care umblă cu El și ascultă de cuvântul Său. De fapt, binecuvântările lui Dumnezeu sunt pentru copiii săi, pentru cei care trăiesc după voia sa. El însuși promite că aceste binecuvântări vor ajunge la cei care aud și pun în practică poruncile sale.

Daca vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tau pazind si implinind toate poruncile Lui pe care ti le dau astazi, Domnul Dumnezeul tau iti va da intaietate asupra tuturor neamurilor de pe pamant. Iata toate binecuvantarile care vor veni peste tine si de care vei avea parte, daca vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tau: (Deuteronomul 28:1-2)

¿Vrei să fii binecuvântat de Dumnezeu?

El vrea să împlinești cuvântul, să nu fie doar un ascultător și să nu te abați de la niciuna din poruncile sale, să urmezi alți dumnezei, sau să te pleci în fața lor.

A fi ascultător de cuvântul lui Dumnezeu înseamnă că trebuie să lăsați multe lucruri care vă plac, adică trebuie să vă schimbați modul de viață în lumina Bibliei și aceasta este o decizie personală, pe care nimeni nu o va lua pentru voi; atunci binecuvântările lui Dumnezeu vor ajunge la voi așa cum promite El.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 4.5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!