12 Versete biblice despre Prietenia cu Dumnezeu

Visits: 217

Dumnezeu vrea să fie prietenul nostru, vrea să împărtășească cu noi o relație de încredere și afecțiune, vrea să ridicăm ștacheta responsabilității și a obligațiilor față de el, așa cum cere o prietenie. Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său; ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu. (Ioan 15,15).

Dorința de a începe o prietenie cu Dumnezeu înseamnă să vrei să petreci timp cu El, și chiar aici poate fi marele secret al prieteniei noastre cu Domnul, a petrece timp cu Dumnezeu înseamnă să te trezești foarte devreme dimineața și în pace să te conectezi cu noul nostru prieten, foarte devreme dimineața când totul este liniștit (și înainte de a face orice altă activitate) acesta este un timp prețios pentru a fi cu Dumnezeu.


1) Astfel s-a împlinit Scriptura care zice: „Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi i s-a socotit ca neprihănire”; şi el a fost numit „prietenul lui Dumnezeu.” (Iacov 2:23)

2) Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ce vă poruncesc Eu. (Ioan 15:14)

3) Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el. (1 Ioan 2:15)

4) „Dar tu, Israele, robul Meu, Iacove, pe care te-am ales, sămânţa lui Avraam, prietenul Meu, (Isaia 41:8)

5) A venit Fiul omului mâncând şi bând, şi ei zic: „Iată un om mâncăcios şi băutor de vin, un prieten al vameşilor şi al păcătoşilor!” Totuşi, Înţelepciunea a fost îndreptăţită din lucrările ei.” (Matei 11:19)

6) A venit Fiul omului, mâncând şi bând, şi ziceţi: „Iată un om mâncăcios şi băutor de vin, un prieten al vameşilor şi al păcătoşilor.” ( Luca 7:34)

7) Cine are mireasă este mire; dar prietenul mirelui, care stă şi-l ascultă, se bucură foarte mult când aude glasul mirelui: şi această bucurie, care este a mea, este deplină. (Ioan 3:29)

8) Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său; ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu. (Ioan 15:15)

9) Domnul a zis lui Moise: „Du-te şi porneşte de aici cu poporul pe care l-ai scos din ţara Egiptului; suie-te în ţara pe care am jurat că o voi da lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov, zicând: „Seminţei tale o voi da!” (Exod 33:1)

10) Împrieteneşte-te dar cu Dumnezeu şi vei avea pace; te vei bucura astfel iarăşi de fericire. Primeşte învăţătură din gura Lui şi pune-ţi la inimă cuvintele Lui. Vei fi aşezat iarăşi la locul tău, dacă te vei întoarce la Cel Atotputernic, dacă depărtezi fărădelegea din cortul tău. Aruncă dar aurul în ţărână, aruncă aurul din Ofir în prundul pâraielor! Şi atunci Cel Atotputernic va fi aurul tău, argintul tău, bogăţia ta. (Iov 22:21-25)

11) Ei vor lupta împotriva ta, dar nu te vor birui; căci Eu sunt cu tine ca să te scap, zice Domnul.” (Ieremia 1:19)

12) Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine. (Apocalipsa 3:20)

Rugăciune

Doamne, prietenul meu credincios! Astăzi îmi ridic mâinile în dependență de tine, tu meriți toată gloria și onoarea. Îți mulțumesc pentru că mi-ai oferit privilegiul de a-ți fi prieten, dezvăluindu-mi secretele tale, pentru că nu vrei să fim doar copii, ci și prieteni. Un prieten adevărat ne avertizează, ne protejează și ne corectează spre binele nostru. El ne spune acele lucruri pe care adesea nu vrem să le auzim. Exprimă în cuvântul tău: "Nu te voi mai numi slugă, căci sluga nu știe ce face stăpânul său; dar tu ne-ai numit prieten, pentru că ne-a făcut cunoscut tot ceea ce ai auzit de la tatăl tău". Te iubesc, Doamne, nu vreau să dau greș ca prieten, îți cer ca prietenia noastră să ajungă la noi niveluri și de fiecare dată când tânjesc după prezența ta, du-mă în acel loc secret unde am devenit cei mai buni prieteni și mi-ai lăsat să cunosc cea mai intimă parte din tine. În numele prețios al lui Isus, Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!