13 Versete biblice despre Mângâietorul

Visits: 52

S-ar putea să treci printr-o situație dificilă. Este posibil ca durerea și lipsa de speranță să fi cuibărit în inima ta și să te simți fără putere să continui, fără curaj pentru a îndeplini cele mai simple sarcini.

Chiar și cei mai puternici oameni emoționali sunt afectați de descurajare și neliniște la un moment dat în viața lor. Uneori pur și simplu se pierde forța emoțională pentru a face față unei probleme și alteori situația pare atât de grozavă încât credem că nu o putem rezolva.

În acele momente de singurătate emoțională și lipsă de speranță, Cuvântul lui Dumnezeu, versetele Bibliei, ne amintesc că modul nostru de a vedea lucrurile este limitat, că le putem vedea din punctul de vedere al lui Dumnezeu. Și pentru a-l realiza, nimic mai bun decât să-i citești cuvântul. De aceea am compilat unele dintre cele mai încurajatoare și reconfortante texte din Biblie despre mângâietorul.

1 Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri, 4 care ne mangaie in toate necazurile noastre, pentru ca, prin mangaierea cu care noi insine suntem mangaiati de Dumnezeu, sa putem mangaia pe cei ce se afla in vreun necaz! (2 Corinteni 1:3-4)

2 Nu va voi lasa orfani, Ma voi intoarce la voi. (Ioan 14:18)

3 Cand ganduri negre se framanta cu gramada inauntrul meu, mangaierile Tale imi invioreaza sufletul. (Psalmii 94:19)

4 Ferice de cei ce plang, caci ei vor fi mangaiati! (Matei 5:4)

5 Totusi va spun adevarul: va este de folos sa Ma duc; caci, daca nu Ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi; dar, daca Ma duc, vi-L voi trimite. (Ioan 16:7)

6 Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu. (Ioan 14:26)

7 In mijlocul stramtorarii am chemat pe Domnul: Domnul m-a ascultat si m-a scos la larg. (Psalmii 118:5)

8 “Eu, Eu va mangai. Dar cine esti tu, ca sa te temi de omul cel muritor, si de fiul omului, care trece ca iarba, (Isaia 51:12)

9 Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo alta arsita. 17 Caci Mielul, care sta in mijlocul scaunului de domnie, va fi Pastorul lor, ii va duce la izvoarele apelor vietii, si Dumnezeu va sterge orice lacrima din ochii lor.” (Apocalipsa 7:16-17)

10 Cand va veni Mangaietorul, pe care-L voi trimite de la Tatal, adica Duhul adevarului, care purcede de la Tatal, El va marturisi despre Mine. (Ioan 15:26)

11 Caci, dupa cum avem parte din belsug de suferintele lui Hristos, tot asa, prin Hristos avem parte din belsug si de mangaiere. (2 Corinteni 1:5)

12 Dumnezeul rabdarii si al mangaierii sa va faca sa aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii, dupa pilda lui Hristos Isus; (Romani 15:5)

13 Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac; (Ioan 14:16)

Sperăm că aceste versete biblice au aruncat puțină lumină și sperăm în situația ta. Nu sunt doar cuvinte frumoase, ci ne oferă speranță și siguranță la care trebuie să fim atenți pentru a beneficia de mângâierea pe care îl oferă aceste cuvinte.

Dacă te-au ajutat în cazul tău, vom fi bucuroși să citim povestea ta în comentarii.

În cazul în care căutați o modalitate de a încuraja și mângâia pe cineva drag, împărtășiți aceste cuvinte minunate cu el. Cu siguranță veți fi o sursă de încurajare.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!