30 Versete biblice despre binecuvântare

Visits: 2405

Introducere pentru SEO:

Binecuvântările biblice sunt o sursă nesfârșită de inspirație și îndrumare pentru milioane de oameni din întreaga lume. În acest articol, vom explora 30 de versete biblice despre binecuvântare, oferindu-le cititorilor noștri o înțelegere profundă a modului în care Dumnezeu aduce binecuvântarea în viețile noastre. De la promisiunile Sale de prosperitate și protecție, până la îndemnurile Sale de a fi binecuvântări pentru alții, aceste versete ne îndeamnă să trăim vieți pline de recunoștință și încredere în voia divină. Alăturați-vă nouă în această călătorie spirituală și descoperiți puterea și semnificația binecuvântărilor biblice.

O binecuvântare este o declarație de bunăvoință și fericire care se spune despre o altă persoană, precum și condiția pentru îndeplinirea acelor cuvinte bune. Proiectul inițial al lui Dumnezeu al creației a fost ca creaturile sale, inclusiv umanitatea, să experimenteze prosperitate, pace și satisfacție, deși acel proiect a fost ruinat când păcatul a intrat în lume.
Declarațiile de binecuvântare sunt o dorință a lui Dumnezeu de a-i restabili favoarea asupra altora sau o declarație a propriei Sale bunătăți. Binecuvântarea supremă pe care ne-a dat-o Dumnezeu este viața nouă și iertarea care vine prin credința în Fiul Său, Isus Hristos. Binecuvântările materiale de care ne bucurăm de la o zi la alta sunt temporare, dar binecuvântările spirituale disponibile pentru noi în Hristos se întind pe timp și eternitate, precum și lucruri materiale și imateriale. Așa cum a spus psalmistul, „ Ferice de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov, ferice de cine-si pune nadejdea in Domnul Dumnezeul sau!” (Psalmul 146: 5).

Acest articol conține 30 de texte biblice care vorbesc despre Binecuvântarea lui Dumnezeu.

1 Domnul zisese lui Avram: “Iesi din tara ta, din rudenia ta si din casa tatalui tau si vino in tara pe care ti-o voi arata. Voi face din tine un neam mare si te voi binecuvanta; iti voi face un nume mare si vei fi o binecuvantare. Domnul zisese lui Avram: “Iesi din tara ta, din rudenia ta si din casa tatalui tau si vino in tara pe care ti-o voi arata. (Genesa 12;2-3)

2 Toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta ta, pentru ca ai ascultat de porunca Mea!”(Genesa 22:18)

3 Pazeste si asculta toate aceste lucruri pe care ti le poruncesc, ca sa fii fericit, tu si copiii tai dupa tine, pe vecie, facand ce este bine si ce este placut inaintea Domnului Dumnezeului tau. (Deuteronomul 12:28)

4 Adu-Ti aminte de Avraam, de Isaac si de Israel, robii Tai, carora le-ai spus, jurandu-Te pe Tine insuti: “Voi inmulti samanta voastra ca stelele cerului, voi da urmasilor vostri toata tara aceasta, de care am vorbit, si ei o vor stapani in veac.” (Exodul 32:13)

5 Iacov s-a apropiat si l-a sarutat. Isaac a simtit mirosul hainelor lui; apoi l-a binecuvantat si a zis: “Iata, mirosul fiului meu este ca mirosul unui camp pe care l-a binecuvantat Domnul. Sa-ti dea Dumnezeu roua din cer si grasimea pamantului, grau si vin din belsug! Sa-ti fie supuse noroade, si neamuri sa se inchine inaintea ta! Sa fii stapanul fratilor tai, si fiii mamei tale sa se inchine inaintea ta! Blestemat sa fie oricine te va blestema si binecuvantat sa fie oricine te va binecuvanta.” (Genesa 27:27-29)

Binecuvântări spirituale în Hristos

6 Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvantari duhovnicesti, in locurile ceresti, in Hristos. In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui, ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale, (Efeseni 1:3-5)

7 “Domnul sa te binecuvanteze si sa te pazeasca! Domnul sa faca sa lumineze fata Lui peste tine si sa Se indure de tine! (Numeri 6:24-25)

8 Sa-ti dea ce-ti doreste inima si sa-ti implineasca toate planurile tale! (Psalmii 20:4)

9 Incredinteaza-ti lucrarile in mana Domnului si iti vor izbuti planurile. (Proverbe 16:3)

10 Voi sa slujiti Domnului Dumnezeului vostru, si El va va binecuvanta painea si apele, si voi indeparta boala din mijlocul tau. (Exodul 23:25)

11 Nu intoarceti rau pentru rau, nici ocara pentru ocara; dimpotriva, binecuvantati, caci la aceasta ati fost chemati: sa mosteniti binecuvantarea. (1 Petru 3:9)

12 Stapanul sau i-a zis: “Bine, rob bun si credincios; ai fost credincios in putine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intra in bucuria stapanului tau!” (Matei 25:21)

13 Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau. (Exodul 20:12)

14 Domnul da tarie poporului Sau, Domnul binecuvanta pe poporul Sau cu pace. (Psalmii 29:11)

15 Domnul a adus pe Iov iarasi in starea lui de la inceput, dupa ce s-a rugat Iov pentru prietenii sai. Si Domnul i-a dat inapoi indoit decat tot ce avusese. (Iov 42:10)


Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!


16 Binecuvantarea Domnului imbogateste si El nu lasa sa fie urmata de niciun necaz. (Proverbe 10:22)

17 Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale sa-ti mearga bine, si sanatatea ta sa sporeasca tot asa cum sporeste sufletul tau. (3 Ioan 1:2)

18 Caci Domnul are placere de poporul Sau si slaveste pe cei nenorociti, mantuindu-i. (Psalmii 149:4)

19 Binecuvantati pe cei ce va prigonesc: binecuvantati, si nu blestemati. (Romani 12:14)

20 Cartea aceasta a Legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune. (Iosua 1:8)

21 Daca vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tau pazind si implinind toate poruncile Lui pe care ti le dau astazi, Domnul Dumnezeul tau iti va da intaietate asupra tuturor neamurilor de pe pamant. (Deuteronomul 28:1)

22 Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)

23 Ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu! (Matei 5:9)

24 Omul bun scoate lucruri bune din vistieria buna a inimii lui, iar omul rau scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; caci din prisosul inimii vorbeste gura. (Luca 6:45)

25 Ferice de cei ce pazesc poruncile Lui, care-L cauta din toata inima lor, (Psalmii 119:2)

26 Binecuvantat sa fie omul care se increde in Domnul si a carui nadejde este Domnul! Caci el este ca un pom sadit langa ape care-si intinde radacinile spre rau; nu se teme de caldura cand vine, si frunzisul lui ramane verde; in anul secetei nu se teme si nu inceteaza sa aduca rod. (Ieremia 17:7-8)

27 Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde. (Ieremia 29:11)

28 Si Dumnezeul meu sa ingrijeasca de toate trebuintele voastre, dupa bogatia Sa, in slava, in Isus Hristos. (Filipeni 4:19)

29 Aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile, ca sa fie hrana in Casa Mea; puneti-Ma astfel la incercare, zice Domnul ostirilor, si veti vedea daca nu va voi deschide zagazurile cerurilor si daca nu voi turna peste voi belsug de binecuvantare. (Maleahi 3:10)

30 Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi si nu se asaza pe scaunul celor batjocoritori! (Psalmii 1:1)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 5 Promedio: 5]

2 Comentarii

  1. BELA iulie 23, 2021
  2. caleaingusta octombrie 4, 2021

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!