50 De Versete biblice despre Dumnezeu

Ce spune biblia despre Dumnezeu, Dumnezeu există, Dumnezeu este real, cum să-L cunoști pe Dumnezeu în Biblie, dovezi ale existenței lui Dumnezeu, cum să cunoști voia lui Dumnezeu.

Pentru al cunoaste mai mult pe Dumnezeu, am pregătit o listă de versete biblice despre el.

1 Caci Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te iau de mana dreapta si-ti zic: „Nu te teme de nimic, Eu iti vin in ajutor!” (Isaia 41)

2 Si daca de acolo vei cauta pe Domnul Dumnezeul tau, Il vei gasi, daca-L vei cauta din toata inima ta si din tot sufletul tau. (Deuteronomul 4:29)

3 Pe cine altul am eu in cer in afara de Tine? Si pe pamant nu-mi gasesc placerea in nimeni decat in Tine. (Psalmii 73:25)

4 Ori de cate ori ma tem, eu ma incred in Tine. (Psalmii 56:3)

5 Caci Tu esti stanca mea, cetatuia mea, si, pentru Numele Tau, ma vei povatui si ma vei calauzi. (Psalmii 31:3)

6 Doamne, Tu esti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi inalta! Laud Numele Tau, caci ai facut lucruri minunate; planurile Tale facute mai dinainte s-au implinit cu credinciosie. (Isaia 25:1)

7 Pot totul in Hristos care ma intareste. (Filipeni 4:13)

8 Noi Il iubim, pentru ca El ne-a iubit intai. (1 Ioan 4:19)

9 Ce mare esti Tu, Doamne Dumnezeule! Caci nimeni nu este ca Tine si nu este alt Dumnezeu afara de Tine, dupa tot ce am auzit cu urechile noastre. (2 Samuel 7:22)

10 Orice casa este zidita de cineva, dar Cel ce a zidit toate lucrurile este Dumnezeu. (Evrei 3:4)

11 Gustati si vedeti ce bun este Domnul! Ferice de omul care se increde in El! (Psalmii 34:8)

12 Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fata de noi. Dumnezeu este dragoste; si cine ramane in dragoste ramane in Dumnezeu, si Dumnezeu ramane in el. (1 Ioan 4:16)

13 Nu va inselati: „Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit.” Ce seamana omul, aceea va si secera. (Galateni 6:7)

14 „Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul. (Isaia 55:8)

15 Nimeni nu este sfant ca Domnul; nu este alt Dumnezeu decat Tine; nu este stanca asa ca Dumnezeul nostru. (1 Samuel 2:2)

16 „Iata, Eu sunt Domnul Dumnezeul oricarei fapturi. Este ceva de mirat din partea Mea?” (Ieremia 32:27)

17 Cum nu stii care este calea vantului, nici cum se fac oasele in pantecele femeii insarcinate, tot asa nu cunosti nici lucrarea lui Dumnezeu, care le face pe toate. (Eclesiastul 11:5)

18 Sa stii, dar, ca Domnul Dumnezeul tau este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios si Isi tine legamantul si indurarea pana la al miilea neam de oameni fata de cei ce-L iubesc si pazesc poruncile Lui. (Deuteronomul 7:9)

19 „Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic.” (Apocalipsa 1:8)

20 La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. (Ioan 1:1)

21 Ajutorul nostru este in Numele Domnului, care a facut cerurile si pamantul. (Psalmii 124:8)

21 Si lucrul acesta vine de la Domnul ostirilor; minunat este planul Lui si mare este intelepciunea Lui. (Isaia 28:29)

22 Un lucru cer de la Domnul si-l doresc fierbinte: as vrea sa locuiesc toata viata mea in Casa Domnului, ca sa privesc frumusetea Domnului si sa ma minunez de templul Lui. (Psalmii 27:4)

23 Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1 Timotei 2:5)

24 Iata, ochiul Domnului priveste peste cei ce se tem de El, peste cei ce nadajduiesc in bunatatea Lui, (Psalmii 33:18)

25 Sa stii dar in ziua aceasta si pune-ti in inima ca numai Domnul este Dumnezeu, sus in cer si jos pe pamant, si ca nu este alt Dumnezeu afara de El. (Deuteronomul 4:39)

26 Cine nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru ca Dumnezeu este dragoste. (1 Ioan 4:8)

27 Inainte ca sa se fi nascut muntii si inainte ca sa se fi facut pamantul si lumea, din vesnicie in vesnicie, Tu esti Dumnezeu! (Psalmii 90:2)

28 Vestea, pe care am auzit-o de la El si pe care v-o propovaduim, este ca Dumnezeu e lumina, si in El nu este intuneric. (1 Ioan 1:5)

29 si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul. (Filipeni 2:11)

30 „Opriti-va si sa stiti ca Eu sunt Dumnezeu: Eu stapanesc peste neamuri, Eu stapanesc pe pamant.” (Psalmii 46:10)

31 Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. (Ioan 17:3)

32 O, adancul bogatiei, intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu! Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui si cat de neintelese sunt caile Lui! (Romani 11:11)

33 Poate cineva sa stea intr-un loc ascuns fara sa-l vad Eu? – zice Domnul. Nu umplu Eu cerurile si pamantul? – zice Domnul. (Ieremia 23:24)

34 Imi voi arata astfel marimea si sfintenia, Ma voi face cunoscut inaintea multimii neamurilor, si vor sti ca Eu sunt Domnul.” (Ezechiel 38:33)

35 Caci cine este Dumnezeu, afara de Domnul, si cine este o stanca, afara de Dumnezeul nostru? (Psalmii 18:31)

36 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihanit fuge in el si sta la adapost. (Proverbele 18:10)

37 Si Domnul va fi Imparat peste tot pamantul. In ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, si Numele Lui va fi singurul Nume. (Zaharia 14:9)

38 A Imparatului vesniciilor, a nemuritorului, nevazutului si singurului Dumnezeu, sa fie cinstea si slava in vecii vecilor! Amin. (1 Timotei 1:17)

39 El descopera ce este adanc si ascuns; El stie ce este in intuneric si la El locuieste lumina. (Daniel 2:22)

39 Al Domnului este pamantul cu tot ce este pe el, lumea si cei ce o locuiesc! (Psalmii 24
:1)

40 Dar Tu, Doamne, imparatesti pe vecie; scaunul Tau de domnie dainuie din neam in neam! (Plangerile 5:19)

41 Dar, preaiubitilor, sa nu uitati un lucru: ca, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani sunt ca o zi. (2 Petru 3:8)

42 Pe Cel Atotputernic nu-L putem ajunge, caci este mare in tarie, dar dreptul si dreptatea deplina El nu le frange. (Iov 37:23)

43 Asculta, Israele! Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn. 5 Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu toata puterea ta. (Deuteronomul 6:5)

44 Caci inaintea Ta, o mie de ani sunt ca ziua de ieri, care a trecut, si ca o straja din noapte. (Psalmii 90:4)

45 „Dar Eu sunt Domnul Dumnezeul tau din tara Egiptului incoace. Tu cunosti ca nu este alt Dumnezeu afara de Mine si nu este alt Mantuitor afara de Mine. (Osea 13:4)

46 De aceea voi sfinti Numele Meu cel mare care a fost pangarit printre neamuri, pe care l-ati pangarit in mijlocul lor. Si neamurile vor cunoaste ca Eu sunt Domnul, zice Domnul Dumnezeu, cand voi fi sfintit in voi sub ochii lor. (Ezechiel 36:23)

47 Caci cine este Dumnezeu, afara de Domnul? Si cine este o stanca, afara de Dumnezeul nostru? (2 Samuel 22:32)

48 El Si-a zidit camara in ceruri, Si-a intemeiat bolta deasupra pamantului; cheama apele marii si le varsa pe fata pamantului. Domnul este numele Lui! (Amos 9:6)

49 Dumnezeul nostru este in cer, El face tot ce vrea. (Psalmii 115:3)

50 Dumnezeu nu este un om ca sa minta, nici un fiu al omului, ca sa-I para rau. Ce a spus, oare nu va face? Ce a fagaduit, oare nu va implini? (Numeri 23:19)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!