47 Versete biblice despre înțelegere

Visits: 101

Astăzi, vom explora câteva versete biblice despre înțelegere. Înțelegerea este capacitatea de a înțelege lucrurile într-un mod corect și fundamental. Mulți oameni, în special studenții, au probleme în a înțelege lucrurile. Una este să ai entuziasmul de a citi, alta este înțelegerea. Nu ne vom înșela dacă declarăm cu tărie că înțelegerea este un dar de la Dumnezeu.

Am compilat o listă de versete biblice despre înțelegere, care ne va da o idee despre ce este înțelegerea și cum o putem obține. Aproximativ doisprezece apostoli au lucrat cu Isus în timpul șederii sale pe pământ, dar numai apostolul Petru are o înțelegere clară a cine a fost Isus. Nu este de mirare că atunci când Isus i-a întrebat pe discipolii săi cine cred ei că este, numai Petru a putut să dea un răspuns concret spunând: Tu ești Isus, fiul Celui Prea Înalt. Așa se explică că nu toți cei care citesc vor înțelege, de aceea Scripturile avertizează că în tot ceea ce facem trebuie să înțelegem.

Să revizuim câteva versete biblice despre înțelegere pentru o mai bună cunoastere a subiectului.

1 “Cheama-Ma, si-ti voi raspunde; si iti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunosti.” (Ieremia 33:3)

2 Cum nu stii care este calea vantului, nici cum se fac oasele in pantecele femeii insarcinate, tot asa nu cunosti nici lucrarea lui Dumnezeu, care le face pe toate. (Eclesiastul 11:5)

3 Cine este incet la manie are multa pricepere, dar cine se aprinde iute, face multe prostii. (Proverbele 14:29)

4 Iata inceputul intelepciunii: dobandeste intelepciunea, si cu tot ce ai, dobandeste priceperea. (Proverbele 4:7)

5 “Eu – zice Domnul – te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta.” (Psalmii 32:8)

6 Inteleptul cucereste cetatea vitejilor si doboara puterea in care se incredeau. (Proverbele 21:22)

7 Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui, (Efeseni 1:17)

8 Descoperirea cuvintelor Tale da lumina, da pricepere celor fara rautate. (Psalmii 119:130)

9 O, adancul bogatiei, intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu! Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui si cat de neintelese sunt caile Lui! (Romani 11:33)

10 Cine isi infraneaza vorbele, cunoaste stiinta, si cine are duhul potolit este un om priceput. (Proverbele 17:27)

11 Chiar si un prost ar trece de intelept daca ar tacea, si de priceput daca si-ar tine gura. (Proverbele 17:28)

12 Dobandeste intelepciune, dobandeste pricepere; nu uita cuvintele gurii mele si nu te abate de la ele. (Proverbele 4:5)

13 Inceputul intelepciunii este frica de Domnul; si stiinta sfintilor este priceperea. (Proverbele 9:10)

14 Ferice de omul care gaseste intelepciunea si de omul care capata pricepere! (Proverbele 3:13)

15 pentru ca sa li se imbarbateze inimile, sa fie uniti in dragoste si sa capete toate bogatiile plinatatii de pricepere, ca sa cunoasca taina lui Dumnezeu Tatal, adica pe Hristos, (Coloseni 2:2)

16 Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica. 1 (Ioan 5:20)

17 Orice lucru El il face frumos la vremea lui; a pus in inima lor chiar si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde, de la inceput pana la sfarsit, lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu. (Eclesiastul 3:11)

19 Nebunului nu-i este de invatatura, ci vrea sa arate ce stie el. (Proverbele 18:2)

20 si sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti (Efeseni 1:18)

21 Cine capata intelepciune, isi iubeste sufletul; cine pastreaza priceperea, gaseste fericirea. (Proverbele 19:8)

22 Cine iubeste certarea, iubeste stiinta; dar cine uraste mustrarea este prost. (Proverbele 12:1)

23 Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu. (1 Corinteni 2:10)

24 Loveste pe batjocoritor, si prostul se va face intelept; mustra pe omul priceput, si va intelege stiinta. (Proverbele 19:25)

25 Veniti-va in fire, cum se cuvine, si nu pacatuiti! Caci sunt intre voi unii care nu cunosc pe Dumnezeu: spre rusinea voastra o spun. (1 Corinteni 5:24)

26 Sfaturile in inima omului sunt ca niste ape adanci, dar omul priceput stie sa scoata din ele. (Proverbele 20:5)

28 Multi vor fi curatati, albiti si lamuriti; cei rai vor face raul si niciunul din cei rai nu va intelege, dar cei priceputi vor intelege. (Daniel 12:10)

29 Omul care se abate de la calea intelepciunii se va odihni in adunarea celor morti. (Proverbele 21:16)

30 In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului care este in el? Tot asa, nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu. (1 Corinteni 2:11)

31 Nici intelepciunea, nici priceperea, nici sfatul n-ajuta impotriva Domnului. (Proverbele 21:30)

32 Caci nu-mi ajunge cuvantul pe limba, si Tu, Doamne, il si cunosti in totul. (Psalmii 139:4)

33 Cumpara adevarul si nu-l vinde, intelepciunea, invatatura si priceperea. (Proverbele 23:3)

34 Atunci celalalt ucenic, care ajunsese cel dintai la mormant, a intrat si el; si a vazut si a crezut. 9 Caci tot nu pricepeau ca, dupa Scriptura, Isus trebuia sa invie din morti. (Ioan 20:8-9)

35 Prin intelepciune se inalta o casa, si prin pricepere se intareste; (Proverbele 24:3)

36 Am trecut pe langa ogorul unui lenes si pe langa via unui om fara minte. (Proverbele 24:30)

37 Cand este rascoala intr-o tara, sunt multi capi, dar cu un om priceput si incercat, domnia dainuie. (Proverbele 28:2)

38 Omul bogat se crede intelept, dar saracul care este priceput il cerceteaza. (Proverbele 28:11)

39 Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de intelepciune si de pricepere, duh de sfat si de tarie, duh de cunostinta si de frica de Domnul. (Isaia 11:2)

40 Cand i se usuca ramurile, sunt rupte; vin femeile sa le arda. Caci acesta era un popor fara pricepere, de aceea Cel ce l-a facut n-a avut mila de el, si Cel ce l-a intocmit nu l-a iertat. (Isaia 27:11)

41 Cei rataciti cu duhul vor capata pricepere, si cei ce carteau vor lua invatatura.”(Isaia 29:24)

42 Cu cine S-a sfatuit El, ca sa ia invatatura? Cine L-a invatat cararea dreptatii? Cine L-a invatat intelepciunea si I-a facut cunoscut calea priceperii? (Isaia 40:14)

43 Nu stii? N-ai auzit? Dumnezeul cel Vesnic, Domnul, a facut marginile pamantului. El nu oboseste, nici nu osteneste; priceperea Lui nu poate fi patrunsa. (Isaia 40:28)

44 De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului. (Efeseni 5:17)

45 Fratilor, nu fiti copii la minte; ci la rautate fiti prunci; iar la minte fiti oameni mari. (1 Corinteni 14:20)

46 Atunci le-a deschis mintea, ca sa inteleaga Scripturile. (Luca 24:45)

47 Aici e intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei. Caci este un numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase. (Apocalipsa 13:18)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!