Cum să creștem în har și în cunoașterea lui Dumnezeu.

Views: 28

ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum şi în ziua veşniciei. Amin. (2 Petru 3:18)

Creșterea spirituală este un pas important pentru cei care Îl cunosc deja pe Hristos și L-au acceptat prin credință. Dar noi trebuie să ne naștem spiritual înainte de a crește…. Numai atunci când suntem copii ai lui Dumnezeu, cu Duhul Sfânt care locuiește în noi, avem posibilitatea de a crește în asemănarea lui Isus. Sunt mulți cei care se străduiesc să dezvolte viața creștină, dar dacă nu sunt încă născuți din nou, sunt frustrați că nu reușesc o creștere reală în credință.

Nu este un proces automat în viața creștinului: creșterea în harul și cunoașterea lui Isus Hristos va fi posibilă doar prin lucrarea Duhului lui Dumnezeu. Nu vom realiza acest lucru prin propriile noastre eforturi, ci prin harul și lucrarea Domnului. Noi cooperăm doar cu lucrarea Tatălui în inimile noastre. Prin urmare, pentru a crește spiritual, trebuie să avem aceleași atitudini pe care le-a avut Isus, menținând o relație sinceră și în creștere cu Dumnezeu.

Căutați să creșteți din punct de vedere spiritual:

  • Dacă nu crezi încă în Domnul Isus din toată inima, acesta este primul pas! Pocăiește-te de păcatele tale și predă-ți întreaga ființă lui Dumnezeu.
  • Creșterea este lucrarea Duhului Sfânt. Lasă-I loc în viața ta și dezvoltă roadele Duhului (Galateni 5:22-23).
  • Fii un imitator al lui Isus. Cunoașteți-L mai bine prin prietenie sinceră și adevărată.
  • Citiți Biblia și aflați mai multe despre cine este Dumnezeu, care este voia și scopul Său. Ascultați Cuvântul Său, citiți-l, studiați-l cu dăruire și angajament.
  • Trăiți viața creștină cu conștiința faptului că Duhul lui Hristos este cu voi toată ziua. Ascultă-l pe Dumnezeu, vorbește cu el, caută-i îndrumarea, cere-i iertare.

Pentru rugăciune:

Dragă Doamne, în această zi îți dăruiesc viața mea pentru ca tu să lucrezi în mine și să mă faci mai asemănător cu Hristos. Ajută-mă să cresc și să apreciez prietenia noastră, menținând o părtășie și o închinare constantă față de Tine. Ajută-mă și pe mine să înțeleg mai bine căile tale atunci când citesc Cuvântul tău. Dă-mi harul și puterea de a urma învățăturile lui Hristos astăzi și întotdeauna. În numele lui Isus, amin.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!