Psalmul 121 ¿Cum să învingem frica?

Visits: 56

Bună ziua, Dumnezeu să vă binecuvânteze, de data aceasta vă prezentăm o temă foarte interesantă care cu siguranță o să vă placă, cu siguranță ați petrecut momente în viața voastră în care frica v-a invadat viața, dar Dumnezeu în mila Lui infinită și în cuvântul Său ne lasă un psalm care ne dă pace și încredere în El, să fie o binecuvântare.

Cum să învingem frica: Explicarea Psalmului 121

Pentru a învinge frica, trebuie să ne luăm ochii de la lucrurile ostile și să ne concentrăm asupra prezenței lui Dumnezeu. El este întotdeauna alături de noi și ne poate proteja de orice rău.

Psalmul 121 complet

Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul?
Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul.
Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita.
Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel.
Domnul este păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă.
De aceea nu te va bate soarele ziua, nici luna noaptea.
Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul.
Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.

Interpretarea Psalmului 121

Psalmul 121 face parte dintr-un set de psalmi descriși în Biblie drept “Cântece de pelerinaj” sau “Cântece de urcare treptată” (Psalmii 120 – 134). Se crede că acești psalmi au fost cântați sau recitați de evrei în drum spre Ierusalim pentru a celebra sărbătorile lor religioase.

Aceste drumeții sau pelerinaje erau înconjurate de pericole. În multe ocazii, animalele sălbatice sau hoții coborau din munți și se ascundeau acolo. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care psalmistul a întrebat:

Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? (Psalmul 121:1)

Poate că psalmistul se gândea la varietatea de pericole pe care le puteau prezenta munții pe care mergeau. Se creează impresia că autorul acestui psalm a avut o anumită luptă cu frica.

Iar frica, în special, este una dintre marile probleme cu care oamenii s-au confruntat mereu. Ne este frică să nu ne pierdem sănătatea, ne este frică să nu pierdem bani, ne este frică să nu fim singuri, ne este frică să nu ne pierdem viața, frica poate fi vitală. Oricine este în mișcare sau încearcă să realizeze ceva nu poate lăsa frica să pună mâna pe el.

Însuși psalmistul dă răspunsul la întrebarea pe care a pus-o în primul verset și o face plin de siguranță.

Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. (Psalmul 121:2)

De aici putem învăța că, pentru a învinge frica, trebuie să ne luăm ochii de pe munți sau de pe situațiile dificile și să ne concentrăm asupra prezenței lui Dumnezeu cel Atotputernic. Dumnezeu este alături de noi pe calea vieții și ne ferește de orice rău care ne-ar putea ataca.

Începând cu al treilea verset, observăm 3 caracteristici ale prezenței protectoare a lui Dumnezeu. Pe măsură ce studiem aceste caracteristici, putem găsi puterea de a ne depăși temerile.

1) Prezența protectoare a lui Dumnezeu este veșnică.

Dumnezeul nostru nu are nevoie să doarmă, un paznic de noapte poate trage un pui de somn din când în când în timp ce își face treaba. Dar Dumnezeul nostru nu doarme și nu trage un pui de somn. El veghează mereu asupra noastră.

Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita. Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel. (Psalmul 121:3-4)

2) Prezența protectoare a lui Dumnezeu este personală.

Așa cum propria noastră umbră este alături de noi, tot așa este și prezența protectoare a lui Dumnezeu. Prezența lui Dumnezeu este personală, apropiată și grijulie. Dumnezeu este alături de noi în orice moment.

Domnul este păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. (Psalmul 121:5)

3) Prezența protectoare a lui Dumnezeu este completă.

Prezența puternică a lui Dumnezeu este deplină, fie că este sub soare sau sub lună, la răsărit sau la apus. Este o protecție puternică împotriva tuturor relelor, care durează pentru totdeauna.

Putem trăi cu certitudinea că prezența protectoare a lui Dumnezeu, personală și completă, nu ne lipsește.

De aceea nu te va bate soarele ziua, nici luna noaptea. Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac. (Psalmul 121:-8)

Sperăm că acest mare subiect despre explicarea Psalmului 121 va fi de mare binecuvântare, pentru că acest psalm ne dă răspunsul la temerile noastre, nu uitați că protecția lui Dumnezeu merge cu voi mereu, cel care are grijă de voi nu doarme pentru că veghează mereu asupra voastră, nu vă temeți pentru că Dumnezeu merge cu voi oriunde ați merge.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 3]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!