A fost descoperită o monedă din Primul Templu, veche de 2.550 de ani (VIDEO)

Visits: 8

Monedă rară de argint din perioada Primului Templu, descoperită în Munții Iudeii.

O monedă veche de argint din perioada primului templu a fost descoperită recent într-un sit din Munții Iuda, la sud-vest de Ierusalim. Potrivit Autorității Israeliene pentru Antichități (IAA), alături de ea se aflau o greutate de piatră shekel și alte artefacte.

În acest sens, Dr. Robert Kool, șeful Departamentului de Numismatică al Autorității Israeliene pentru Antichități, afirmă că această monedă extrem de rară este una dintre cele doar o jumătate de duzină de monede de acest fel găsite în Israel. Ea datează din perioada persană, în urmă cu aproximativ 2.550 de ani (secolele VI-V î.Hr.). Astfel, moneda a fost bătută într-un moment în care utilizarea ei abia începea.

Această monedă este astfel o mărturie a tranziției de la utilizarea unor piese simple de argint și aur tăiate și cântărite, precum sheqelii folosiți pe vremea lui Avraam (Geneza 23:16) și a regelui David (2 Samuel 24:24), la monedele bătute pe care le cunoaștem până în prezent.

Este, de asemenea, o dovadă că Țara Sfântă a fost întotdeauna un pasaj important pentru comerț, încă de la descoperirea primelor monede bătute acolo.

Pe lângă moneda rară, arheologii au găsit o clădire și mai veche din perioada Primului Templu și o greutate de sheqel, care atestă din nou prezența comerțului.

Astfel de greutăți și importanța lor în viața de zi cu zi sunt adesea menționate în Biblie, de exemplu: “Cântarele și balanțele cinstite sunt ale Domnului; toate greutățile pungii sunt ale Lui”, potrivit Proverbe 16:11. Un alt exemplu se găsește în Proverbe 20:23: “Domnul urăște greutățile diferite, și cântarele necinstite nu-i sunt plăcute”.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!