Pune-ți ochii în Hristos

Views: 9

A doua zi, Ioan a văzut pe Isus venind la el şi a zis: „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii! (Ioan 1:29)

Ioan Botezătorul a fost un om care a trăit în respect și admirație față de persoana lui Isus, Mântuitorul său. Deși este adevărat că, după standardele sferei sale sociale, Ioan a fost considerat un profet nebun, ciudat și nechibzuit, este de asemenea adevărat că a fost un om sănătos la cap și cunoscător al realităților spirituale în lumina Cuvântului. Un om care multora li s-a părut nebun, dar foarte înțelept în înțelegerea adevărurilor Evangheliei.

Viața și slujirea sa au fost saturate de realitatea Fiului lui Dumnezeu până la uimire totală. De aceea, când îl vede pe Isus, spune: “Iată Mielul lui Dumnezeu” (Ioan 1,29). Aceste cuvinte, mai mult decât o descriere, sunt un anunț pe care toți trebuie să-l audă, să-l vadă și să-l urmeze.

Apostolul Ioan consemnează acest eveniment de două ori în Evanghelia sa. Proorocul îl vede pe Hristos și spune: “Iată Mielul lui Dumnezeu!” (Ioan 1,29.36). Intenția sa este de a-L vesti pe Hristos, și există o dorință autentică de a îndrepta ochii celorlalți spre Mântuitorul.

Ioan Botezătorul nu dorește atenția și admirația oamenilor. El este atât de orbit și copleșit de Domnul său, încât caută doar să îndrepte ochii oamenilor spre Mielul lui Dumnezeu. El este mișcat. Ochii lui sunt ațintiți asupra lui Hristos și vrea ca ochii oamenilor să fie ațintiți asupra lui Hristos.

A trăi, a experimenta și a fi captivat de frumusețea, măreția și suficiența Domnului ne schimbă întreaga perspectivă asupra vieții. Ceea ce prețuiam înainte nu mai prețuim, sau cel puțin nu mai prețuim la justa măsură.

Să luăm aminte la sfatul lui Ioan Botezătorul și să privim cu ochii credinței la Mielul care și-a dat viața pentru a ne aduce la Dumnezeu. Să urmăm sfatul acestui profet care i-a pregătit pe oameni pentru întâlnirea cu Mântuitorul.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 3]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!