10 Versete pentru vremuri de încercare

Views: 46

Fiecare încercare aduce cu ea o învățătură care la un moment dat este greu de înțeles, este odată cu trecerea zilelor, lunilor sau anilor când reușești în sfârșit să înțelegi esența a ceea ce ai trăit, în mijlocul multor lacrimi suferi, dar formezi și tu o persoană care nu se dă bătută sub nicio formă, încercările nu fac altceva decât să scoată la iveală ce e mai bun din tine, Și în fiecare anotimp al vieții tale le vei vedea mereu prezente, nu este pentru că Dumnezeu este rău, sau nedrept cu tine, totul se datorează unui scop frumos care sălășluiește în tine și care trebuie cunoscut și într-un fel sau altul este prin momente dificile unde obții cele mai bune rezultate ale caracterului pe care trebuie să îl reflectezi pentru a-ți îndeplini misiunea pe acest pământ.

Oricine și oriunde ar veni încercările, scopul lor este invariabil de a afla din ce suntem făcuți în interior și în cine ne încredem, analizarea încercărilor din perspectiva corectă poate deveni o binecuvântare, dar dacă mai degrabă stai dintr-o perspectivă greșită, timpul tău de încercare se poate transforma în zile lungi și amare, O criză financiară, pierderea unei persoane dragi, pierderea locului de muncă, vestea unei boli terminale, un accident de mașină fatal, un viol, un jaf, o răpire, o răpire, o urmărire penală nedreaptă care implică încarcerarea, toate aceste lucruri pot afecta viața ta și a membrilor familiei tale.

Oameni precum Avraam și Iov au fost puși la încercare și datorită aptitudinii inimilor lor au ieșit învingători în momentele lor de formare, amândoi au plâns, au suferit și au simțit că vor muri, dar a existat un lucru care i-a aprobat în prezența lui Dumnezeu și anume faptul că în niciun moment nu au refuzat să facă voia Lui, inimile care se întreabă mai puțin îi plac părintelui, oamenii care nu se plâng în mijlocul durerii, ci mai degrabă din adâncul ființei lor poate ieși un cântec mare de închinare îl vor face pe creatorul cerurilor să te ia de mână și să te facă să mergi pe ape, el nu vrea oameni care se împotrivesc lui, el vrea oameni abandonați voinței sale, capabili să accepte corecția și învățătura maestrului, cu asta nu spun că trebuie să devii dur în mijlocul unei stări dificile, ceea ce vreau să vă spun este că puteți deveni atât de dependenți de Dumnezeu încât să îl căutați doar pe el și să aveți încrederea că sunteți în mâinile lui și că el are grijă de voi, procesul pe care îl trăiți nu este pentru moarte, este pentru ca numele lui Isus să fie glorificat datorită mărturiei care se naște în voi, ceea ce a fost odată nu va mai fi și Dumnezeu va restabili ceea ce s-a întâmplat.

Timpul de încercare nu este pentru ca tu să te afunzi într-o tristețe sau melancolie profundă, este pentru ca tu să știi cine este Isus în viața ta ȘI Dumnezeul pe care îl slujești. Nu este pentru ca tu să renunți la ceea ce ți s-a dat, este pentru ca tu să mergi înainte neoprit, este scris: ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare., Iacov 1:3, nu renunțați, prindeți curaj, încercările pe care le aveți vă ridică până în vârf, nu aveți voie să cădeți înapoi.


1) Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!” (Isaia 41:13)

2) şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău. Căci a Ta este Împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!” (Matei 6:13)

3) Când a ajuns la locul acela, le-a zis: „Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.” (Luca 22:40)

4) Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre; căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea. Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat. (Romani 5:3-5)

5) Nu te lăsa biruit de rău, ci biruie răul prin bine. (Romani 12:21)

6) De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

7) Pot totul în Hristos care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

8) Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc. (Iacov 1:12)

9) Nimeni, când este ispitit, să nu zică: „Sunt ispitit de Dumnezeu.” Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău, şi El însuşi nu ispiteşte pe nimeni. Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit. (Iacov 1:13-14)

10) Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5:7)

Rugăciune

Dragă Tată, înalț această rugăciune pentru a-Ți mulțumi că ai fost credincios, milostiv și bun cu mine, Îți cer în numele lui Isus, dă-mi putere și înțelepciune pentru a birui în acest timp de mare încercare, pune-mi în fiecare dimineață un cântec în gură pentru a-Ți mulțumi pentru minunile Tale indiferent de ceea ce simt sau sufăr, că în mijlocul acestui necaz Tu vei fi stindardul meu și îmi vei ridica capul cu dreapta Ta victorioasă. Declar în numele lui Isus că casa mea stă tare pe stânca care este Hristos, de aceea, nimic și nimeni nu mă va muta de la El. Mă predau Ție Tată tot ceea ce trec, dă convingere inimii mele că mă bazez pe protecția Ta în orice necaz al vieții. Îmi recunosc slăbiciunile și păcatele în fața Ta, înțeleg că tot ceea ce mi se întâmplă va fi pentru a-mi schimba inima și pentru a Te glorifica în viața mea, căci este scris: "Și știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, al celor chemați după planul Său". Dă-mi din pacea Ta în timp ce îmi modelezi viața în mâinile tale de olar, știu că toate erorile care mă fac să te dezamăgesc vor fi corectate de prezența ta, căci cuvântul tău spune: "Iată, binecuvântat este omul pe care îl corectează Dumnezeu; de aceea nu disprețuiți corecția Celui Atotputernic. Căci el este cel care face o rană și o leagă; el rănește, iar mâinile lui vindecă. Mulțumește-mi inima cu cuvântul tău și fă ca iubirea ta să fie refugiul meu în orice moment, umple-mi sufletul de bucurie ca să te laude în orice situație, în numele lui Isus. Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!