12 Psalmi de mulțumire către Dumnezeu

Views: 106

Una dintre cheile pentru a trăi o viață binecuvântată este să recunoști ceea ce a făcut Dumnezeu. A-I mulțumi lui Dumnezeu este una dintre modalitățile prin care putem recunoaște binefacerile Sale în viața noastră. Ca urmare, relația noastră cu El se consolidează.

Inima Tatălui este mișcată de recunoștința noastră. Aici veți găsi o selecție de pasaje din cartea Psalmii care vă vor stimula inima să fie mai recunoscătoare față de Dumnezeu.

Lăudați-L pe Domnul pentru toate binecuvântările Sale!


1) Înălțați pe Domnul cu toată puterea voastră

Scoală-Te, Doamne, cu puterea Ta, şi vom cânta şi vom lăuda puterea Ta. (Psalmii 21:13)

Dumnezeul nostru este tare și puternic! Nimic și nimeni nu i se poate împotrivi. Când ne aducem cauzele înaintea lui Dumnezeu, El merge înaintea noastră. Avem limite, dar când ne întoarcem la Dumnezeu, El ne conduce cu puterea Sa și transformă necazul în laudă.


2) Mulțumește-i lui Dumnezeu cu laudele tale

Cântaţi Domnului cu mulţumiri, lăudaţi pe Dumnezeul nostru cu harpa! (Psalmii 147:7)

Există mai multe moduri de a-i mulțumi lui Dumnezeu: cu cuvinte, cu gesturi și cu muzică. Corpul și talentele noastre sunt folosite pentru a ne exprima sentimentele față de Dumnezeu. Dacă știți să cântați la un instrument, folosiți-l ca mijloc de închinare la Dumnezeu. Dacă știți să cântați, folosiți-vă vocea pentru a preamări numele Domnului. Dumnezeu se bucură atunci când ne arătăm recunoștința față de El prin arta și creativitatea pe care ni le-a dat.


3) Aveți putere și protecție datorită lui Dumnezeu

Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima, şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele. (Psalmii 28:7)

Dumnezeul nostru este capabil să acționeze în cele mai dificile momente și să ne elibereze din cele mai periculoase situații. El este tăria și scutul nostru. De câte ori am fost eliberați? Câte uși ne-a deschis El? Puteți fi siguri că sunt nenumărate. Dumnezeul nostru nu se abține să ne binecuvânteze și ne iubește necondiționat. Nu trebuie decât să fim recunoscători și să înălțăm Numele Său.


4) Mulțumiți pentru bunătatea Sa

Lăudaţi pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci îndurarea Lui ţine în veci! (Psalmii 106:1)

Dumnezeul nostru este bun! El ne iubește și ne-a dat multe dovezi ale iubirii Sale. Dumnezeu este drept și milostiv și face totul perfect. Cine este ca Dumnezeul nostru? Am fost atinși de mila, dragostea și harul Său. Aleluia!


5) Este bine să îi mulțumim lui Dumnezeu

Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Preaînalte, să vestim dimineaţa bunătatea Ta, şi noaptea, credincioşia Ta, (Psalmii 92:1-2)

Nimic nu este mai sănătos pentru sufletul nostru decât să ne stimulăm inima să fie recunoscătoare lui Dumnezeu. Fie că este zi sau noapte, mulțumirea lui Dumnezeu ne aduce mai aproape de El. Relația noastră cu Dumnezeu trebuie să fie hrănită cu dragoste, pentru că Dumnezeul nostru este viu. El ne-a arătat deja dragostea sa imensă. Depinde de noi să îi întoarcem această iubire care ne-a scos din întuneric și ne-a adus în lumină.


6) Dragostea lui Dumnezeu nu are sfârșit

Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui! (Psalmii 136:1)

Nu este posibil să măsurăm bunătatea lui Dumnezeu. Mila Sa este motivul pentru care nu am fost mistuiți. Dragostea Lui pentru noi durează pentru totdeauna și nu poate fi înlăturată, deoarece ceea ce a făcut pentru noi este irevocabil. Cum putem să nu-I mulțumim pentru această dragoste?


7) Dreptatea lui Dumnezeu nu este amânată.

Eu voi lăuda pe Domnul pentru dreptatea Lui şi voi cânta Numele Domnului, Numele Celui Preaînalt. (Psalmii 7:17)

Dumnezeul nostru este drept, dreptatea lui este eficientă și vine la momentul potrivit. Când ne gândim că nu există nimeni alături de noi, trebuie să ne amintim că Dumnezeu este întotdeauna cu noi. El îi ridică pe cei căzuți și îi înalță pe cei umiliți. Cel care are credință și îi rămâne credincios va putea să experimenteze dreptatea lui Dumnezeu și să glorifice numele său, pentru că el este neprihănit.


8) Un popor recunoscător lui Dumnezeu este un popor fericit.

Înălţaţi lui Dumnezeu strigăte de bucurie, toţi locuitorii pământului. Cântaţi slavă Numelui Său, măriţi slava Lui prin laudele voastre. (Psalmii 66:1-2)

Fericită este națiunea care recunoaște binefacerile lui Dumnezeu. Un popor recunoscător lui Dumnezeu este un popor fericit. Când dragostea și favoarea lui Dumnezeu ajung la noi, vrem să proclamăm binecuvântările Domnului în cele patru vânturi. Mai bine decât să mulțumim singuri, este să mulțumim lui Dumnezeu între frați, bucurându-ne împreună în părtășie.


9) Astăzi este o zi bună pentru a mulțumi

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea! (Psalmii 118:24)

Este bine să îi mulțumești astăzi lui Dumnezeu pentru ceea ce face astăzi pentru tine. Nu amâna pentru mâine! Domnul este alături de noi oriunde și în orice moment. Ne putem apropia de Tatăl prin rugăciune. Mulțumește-I din toată inima pentru toată bunătatea Lui față de tine. O inimă care este atentă și gata să mulțumească în orice moment este una care va primi și mai multă binecuvântare.


10) Mulțumiți pentru viața voastră

Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. (Psalmii 139:16-14)

Dumnezeu ne-a creat într-un mod excelent și minunat! Chiar înainte de a ne naște, El se gândea deja la existența noastră și trasa liniile istoriei noastre. Cum să nu-i mulțumim pentru grija pe care am primit-o încă de când erai în pântecele mamei tale? Arată-ți recunoștința față de Dumnezeu pentru toată dragostea Sa și pentru că a decis să te aducă pe lume – faci parte din lucrările minunate ale Domnului!


11) Fiți recunoscători în casa Domnului.

Mă închin în Templul Tău cel sfânt şi laud Numele Tău, pentru bunătatea şi credincioşia Ta, căci Ţi s-a mărit faima prin împlinirea făgăduinţelor Tale. (Psalmii 138:2)

David a fost un om care a recunoscut lucrarea Domnului în viața sa. La fel cum a făcut el, este bine ca și tu să recunoști ceea ce a făcut Dumnezeu în viața ta. Mulțumește-I pentru binecuvântările Sale și pentru protecția Sa asupra ta. Înălță Numele Domnului, mulțumește-I și bucură-te în prezența Lui!


12) Nu uita niciodată să-i mulțumești

Binecuvântă, suflete, pe Domnul, şi tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt! Binecuvântă, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! (Psalmii 103:1-2)

Imaginați-vă cum ar fi să vă treziți și să vedeți că aveți doar ceea ce ați mulțumit cu o zi înainte? Sunt atât de multe binecuvântări pe care le primim în fiecare zi, Isus este bun! Trezește-ți inima să Îi mulțumească pentru toate lucrurile bune pe care ți le dă. Uneori uităm în agitația zilei. Așa că oprește-te puțin, gândește-te la toate, exersează-ți mintea și mulțumește-I lui Dumnezeu cu tot ce este în tine.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!