13 Versete biblice despre datorii

Views: 71

Dumnezeu să vă binecuvânteze, de data aceasta vă prezentăm o listă a versetelor biblice despre datorii. Prin Sfintele Scripturi vom încerca să răspundem la întrebări precum: Ce spune Biblia despre împrumutarea banilor? Cum să plătiți datoriile biblic? Plata datoriilor nu este un păcat? Suntem siguri că aceste texte biblice vă vor ajuta.

1 Cel rau ia cu imprumut, si nu da inapoi; dar cel neprihanit este milos si da. (Psalmii 37:21)

2 a nu datorati nimanui nimic, decat sa va iubiti unii pe altii: caci cine iubeste pe altii a implinit Legea. (Romani 13:8)

3 Dati tuturor ce sunteti datori sa dati: cui datorati birul, dati-i birul; cui datorati vama, dati-i vama; cui datorati frica, dati-i frica; cui datorati cinstea, dati-i cinstea. (Romani 13:7)

4 Oricui iti cere, da-i; si celui ce-ti ia cu sila ale tale, nu i le cere inapoi. (Luca 6:30)

5 Caci, cine dintre voi, daca vrea sa zideasca un turn, nu sta mai intai sa-si faca socoteala cheltuielilor, ca sa vada daca are cu ce sa-l sfarseasca? (Luca 14:28)

6 Domnul Dumnezeul tau te va binecuvanta, cum ti-a spus, asa incat vei da cu imprumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu imprumut de la ele; tu vei stapani peste multe neamuri, dar ele nu vor stapani peste tine. (Deuteronomul 15:6)

7 Bogatul stapaneste peste cei saraci, si cel ce ia cu imprumut este robul celui ce-i da cu imprumut. (Proverbele 22:7)

8 si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; (Matei 6:12)

9 Bogatia castigata fara truda scade, dar ce se strange incetul cu incetul, creste. (Proverbele 13:11)

10 Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea, cand poti s-o faci. (Proverbele 3:27)

11 Sa nu fiti iubitori de bani. Multumiti-va cu ce aveti, caci El insusi a zis: “Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi.” (Evrei 13:5)

12 Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona. (Matei 6:24)

13 Cine iubeste argintul nu se satura niciodata de argint, si cine iubeste bogatia multa nu trage folos din ea. Si aceasta este o desertaciune! (Eclesiastul 5:10)

Împrumutarea și neplata nu sunt bine văzute în Biblie, am învățat, de asemenea, că împrumutul cu dobândă nu este corect atunci când se face într-un mod exagerat. De asemenea, am citit cum să ieșim din datorii conform Cuvântului lui Dumnezeu.

Să evităm acele fraze de genul „plată proastă creștină”, să nu facem de rușine împărăția lui Dumnezeu într-un mod rău, el vrea să te elibereze de datorii, dar să nu-l învinovățim pentru că nu-ți gestionează corect finanțele.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!