24 Versete biblice despre pedeapsă

Views: 171

Binecuvântări, de data aceasta vă prezentăm o listă de versete biblice despre pedeapsă. Dumnezeu este iubire, dar își corectează copiii pentru că îi iubește. Aceste texte biblice deschid panorama a ceea ce Dumnezeu dorește pentru poporul său, pentru biserica sa.

Versete biblice despre pedeapsă


1 Fiule, nu dispretui mustrarea Domnului si nu te mahni de pedepsele Lui. Caci Domnul mustra pe cine iubeste, ca un parinte pe copilul pe care-l iubeste! Ferice de omul care gaseste intelepciunea si de omul care capata pricepere! (Proverbe 3:11-13)

2 Omul chibzuit vede raul si se ascunde; dar prostii merg spre el si sunt pedepsiti. (Proverbe 27:12)

3 Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te! (Apocalipsa 3:19)

4 Toti cei ce au pacatuit fara Lege vor pieri fara Lege; si toti cei ce au pacatuit avand Lege vor fi judecati dupa Lege. (Romani 2:12)

5 Este adevarat ca orice pedeapsa, deocamdata pare o pricina de intristare, si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei roada datatoare de pace a neprihanirii. (Evrei 12:11)

6 Cand va pacatui cineva facand, fara sa stie, impotriva uneia din poruncile Domnului, lucruri care nu trebuie facute, si se va face vinovat purtandu-si astfel vina, (Leviticul 5:17)

7 In dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme n-a ajuns desavarsit in dragoste. (1 Ioan 4:18)

8 Dar cine n-a stiut-o, si a facut lucruri vrednice de lovituri, va fi batut cu putine lovituri. Cui i s-a dat mult, i se va cere mult; si cui i s-a incredintat mult, i se va cere mai mult. (Luca 12:48)

9 De aceea va voi judeca pe fiecare dupa caile lui, casa a lui Israel, zice Domnul Dumnezeu. Intoarceti-va si abateti-va de la toate faradelegile voastre, pentru ca sa nu va duca nelegiuirea la pieire. (Ezechiel 18:30)

10 Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit. (Marcu 16:16)

11 Ferice de omul pe care-l cearta Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atotputernic. (Iov 5:17)

12 Sa nu iei in desert Numele Domnului Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui. (Deuteronomul 5:11)

13 Mai presus de toate, fratii mei, sa nu va jurati nici pe cer, nici pe pamant, nici cu vreun altfel de juramant. Ci “da” al vostru sa fie “da”, si “nu” sa fie “nu” ca sa nu cadeti sub judecata. (Iacov 5:12)

14 Recunoaste, dar, in inima ta ca Domnul Dumnezeul tau te mustra, cum mustra un om pe copilul lui.(Deuteronomul 8:5)

15 Acum, dar, nu este nicio osandire pentru cei ce sunt in Hristos Isus, care nu traiesc dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului. In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus m-a izbavit de legea pacatului si a mortii. (Romani 8:1-2)

16 Cine umbla cu inteleptii se face intelept, dar cui ii place sa se insoteasca cu nebunii o duce rau. (Proverbe 15:20)

17 propovaduieste Cuvantul, staruie asupra lui la timp si nelatimp, mustra, cearta, indeamna cu toata blandetea si invatatura. (2 Timotei 4:2)

18 Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel. (Luca 13:3)

19 Dumnezeu da o familie celor parasiti, El izbaveste pe prinsii de razboi si-i face fericiti; numai cei razvratiti locuiesc in locuri uscate. (Psalmii 68:6)

20 inseamna ca Domnul stie sa izbaveasca din incercare pe oamenii cucernici si sa pastreze pe cei nelegiuiti, ca sa fie pedepsiti in ziua judecatii: (2 Petru 2:9)

21 Dar cu darul fara plata nu este ca si cu greseala; caci, daca prin greseala unuia singur, cei multi au fost loviti cu moartea, apoi cu mult mai mult harul lui Dumnezeu si darul pe care ni l-a facut harul acesta intr-un singur Om, adica in Isus Hristos, s-au dat din belsug celor multi. (Romani 5:15)

22 Domnul ocroteste pe cei straini, sprijina pe orfan si pe vaduva, dar rastoarna calea celor rai. (Psalmii 146:9)

23 Neprihanirea oamenilor cinstiti ii carmuieste fara teama, dar vicleniile celor stricati le aduc pieirea. (Proverbe 11:4)

24 De aceea va spun: orice pacat si orice hula vor fi iertate oamenilor; dar hula impotriva Duhului Sfant nu le va fi iertata. (Matei 12:31)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!