Suferința te face să te simți singur și departe de Dumnezeu

Hits: 2

Odată, un terapeut recunoscut a fost întrebat care este scopul terapiei pe care a oferit-o, răspunsul său mi s-a părut foarte interesant: „a face oamenii să sufere mai puțin”; El a subliniat că toată lumea suferă într-un fel sau altul, unele mai mult și altele mai puțin, dar nimeni nu poate scăpa de suferință.

“Si acum plangerea mea este tot o razvratire. Dar suferinta imi inabuse suspinele. (Iov 23:2)

Biblia spune povestea unui om care trecea printr-o suferință de neimaginat. Iov a fost un slujitor al lui Dumnezeu și nu și-a imaginat niciodată cât va suferi. Își pierduse toate bunurile, copiii lui muriseră într-un accident; vestea proastă a venit una după alta. Soția l-a părăsit, fiind singura din familie care ia mai rămas, și parcă asta nu ar fi fost suficient, Iov s-a îmbolnăvit de o scabie malignă care l-a acoperit de la coroana capului până la tălpile picioarelor.

Suferința lui Iov

Situația lui Iov era critică, nimeni nu-l putea ajuta și nici nu avea pe cine să se sprijine; chiar prietenii lui l-au acuzat și judecat, crezând că a suferit din cauza consecințelor acțiunilor sale, ce singurătate teribilă!

Oh! Daca as sti unde sa-L gasesc, daca as putea sa ajung pana la scaunul Lui de domnie, (Iov 23:3)

De parcă acest lucru nu ar fi fost suficient, Iov nu suferea doar din cauza a tot ce i se întâmplase, ci pentru că simțea că Domnul este departe de el; apoi a rostit aceste cuvinte: „ Oh! Daca as sti unde sa-L gasesc,”?

Trebuie să luăm în considerare foarte bine tot ce prin ce a trecut Iov, bolnav, afectat, neliniștit, simțindu-se singur, incapabil să-L găsească pe Dumnezeu; Te-ai simțit singur când te-ai confruntat cu momente dificile? Suferința și încercările ne fac să simțim că suntem departe de Domnul, i s-a întâmplat lui Iov și li se întâmplă multor creștini.

O speranță pentru noi!

Dar, daca ma duc la rasarit, nu este acolo; daca ma duc la apus, nu-L gasesc: daca are treaba la miazanoapte, nu-L pot vedea; daca Se ascunde la miazazi, nu-L pot descoperi. (Iov 23:8-9)

Iov a simțit cu adevărat că nu-l poate găsi pe Dumnezeu, cât de mult gol a trebuit să îndure! Ce situație critică! Cu toate acestea, în ciuda faptului că se afla în mijlocul acestei furtuni, Iov avea o singură speranță: credința și încrederea în Domnul; pentru care rosteste aceste cuvinte puternice: „Dar El stie ce cale am urmat; si, daca m-ar incerca, as iesi curat ca aurul.

Parafrazând, Iov a spus: „chiar dacă mă simt singur, bolnav, abandonat, chiar dacă se pare că Dumnezeu este departe de mine; Știu că El îmi cunoaște calea, știe ce trăiesc și, când se va sfârși această suferință, viața mea nu va mai fi la fel, voi fi cineva mai puternic și mai bun, precum și aurul care iese mai pur după ce am trecut prin focul “.

Când ne confruntăm cu probleme, inamicul ne chinuie mereu cu gânduri de genul „ești singur, toată lumea te-a părăsit, Dumnezeu nici măcar nu te ascultă”, dar Iov nu a permis sentimentelor sale să-și influențeze credința și încrederea în Domnul, așa că a declarat: „Știe suferința mea! Viața mea este în mâinile tale! El controlează! ” Ce declarație extraordinară!

Dacă treci prin situații dificile, încercări și te simți singur, acest cuvânt este pentru tine. Chiar dacă se pare că Dumnezeu este departe, nu ar trebui să-ți pierzi niciodată speranța că El știe cu ce te confrunți, așa că fii sigur că această problemă nu va dura pentru totdeauna și în timp vei fi victorios.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!