32 de Versete biblice despre încredere

Hits: 32

Uneori ne este greu să avem încredere în alți oameni. Dezamăgirile vieții ne pot determina să supraprotejăm inima. Dar este bine să ne amintim că există unul în care putem avea încredere: Dumnezeul nostru! El este credincios! Dumnezeu ne înțelege și este întotdeauna cu brațele deschise, gata să ne asculte și să ne ajute.

Iată câteva versete pentru a vă ajuta să vă construiți încrederea în Dumnezeu. Meditați asupra lor și permiteți-i lui Dumnezeu să vă vorbească, să vă îmbrățișeze, să vă mângâie și să vă ridice. Reînnoiește-ți încrederea în Domnul, primește-i pacea și odihnește-te în el!


1 Iata, Dumnezeu este izbavirea mea, voi fi plin de incredere si nu ma voi teme de nimic; caci Domnul Dumnezeu este taria mea si pricina laudelor mele, si El m-a mantuit.” (Isaia 12:2)

2 Cel ce sta sub ocrotirea Celui Preainalt si se odihneste la umbra Celui atotputernic, 2 zice despre Domnul: “El este locul meu de scapare si cetatuia mea, Dumnezeul meu in care ma incred!” (Psalmii 91:1-2)

3 Binecuvantat sa fie omul care se increde in Domnul si a carui nadejde este Domnul! 8 Caci el este ca un pom sadit langa ape care-si intinde radacinile spre rau; nu se teme de caldura cand vine, si frunzisul lui ramane verde; in anul secetei nu se teme si nu inceteaza sa aduca rod. (Ieremia 17:7-8)

4 Domnul este bun; El este un loc de scapare in ziua necazului; si cunoaste pe cei ce se incred in El. (Naum 1:7)

5 El a zis: “Domnul este stanca mea, cetatuia mea, izbavitorul meu. 3 Dumnezeu este stanca mea, la care gasesc un adapost, scutul meu si puterea care ma mantuieste, turnul meu cel inalt si scaparea mea. Mantuitorule! Tu ma scapi de silnicie. (2 Samuel 22:2-3)

6 V-am scris cu multa mahnire si strangere de inima, cu ochii scaldati in lacrimi, nu ca sa va intristati, ci ca sa vedeti dragostea nespus de mare pe care o am fata de voi. 5 Daca a fost cineva o pricina de intristare, nu m-a intristat numai pe mine, ci pe voi toti; cel putin in parte, ca sa nu spun prea mult. 6 Este destul pentru omul acesta pedeapsa care i-a fost data de cei mai multi; (2 Corinteni 2:4-6)

7 Increde-te in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta! 6 Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile. (Proverbe 3:5-6)

8 Despre Beniamin a zis: “El este preaiubitul Domnului, el va locui la adapost langa Dansul. Domnul il va ocroti intotdeauna si se va odihni intre umerii Lui.” (Deuteronomul 33:12)

9 (O cantare de jale a lui David. Cantata Domnului din pricina cuvintelor beniamitului Cus.) Doamne Dumnezeule, in Tine imi caut scaparea! Scapa-ma de toti prigonitorii mei si izbaveste-ma, (Psalmii 7:1)

10 Orice cuvant al lui Dumnezeu este incercat. El este un scut pentru cei ce se incred in El. (Proverbe 30:5)

11 Caci Domnul Dumnezeu este un soare si un scut, Domnul da indurare si slava, si nu lipseste de niciun bine pe cei ce duc o viata fara prihana. 12 Doamne al ostirilor, ferice de omul care se increde in Tine! (Psalmii 84:11-12)

12 De aceea va spun: nu va ingrijorati de viata voastra, gandindu-va ce veti manca sau ce veti bea; nici de trupul vostru, gandindu-va cu ce va veti imbraca. Oare nu este viata mai mult decat hrana, si trupul mai mult decat imbracamintea? 26 Uitati-va la pasarile cerului: ele nici nu seamana, nici nu secera si nici nu strang nimic in granare; si totusi Tatal vostru cel ceresc le hraneste. Oare nu sunteti voi cu mult mai de pret decat ele? (Matei 6:25-26)

13 Cei ce cunosc Numele Tau se incred in Tine, caci Tu nu parasesti pe cei ce Te cauta, Doamne! (Psalmii 9:10)

14 Isus Hristos este acelasi ieri si azi si in veci! (Evrei 13:8)

15 Caci el nu se clatina niciodata; pomenirea celui neprihanit tine in veci. 7 El nu se teme de vesti rele, ci inima lui este tare, increzatoare in Domnul. (Psalmii 112:6-7)

16 (Catre mai marele cantaretilor. Un psalm al fiilor lui Core. De cantat pe alamot. O cantare.) Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi. 2 De aceea nu ne temem, chiar daca s-ar zgudui pamantul si s-ar clatina muntii in inima marilor. (Psalmii 46:1-2)

17 Celui cu inima tare, Tu-i chezasuiesti pacea; da, pacea, caci se increde in Tine. 4 Incredeti-va in Domnul pe vecie, caci Domnul Dumnezeu este Stanca veacurilor. (Isaia 26:3-4)

19 Increde-te in Domnul si fa binele; locuieste in tara si umbla in credinciosie. 4 Domnul sa-ti fie desfatarea, si El iti va da tot ce-ti doreste inima. (Psalmii 37:3-4)

20 Domnul este taria mea si scutul meu; in El mi se increde inima, si sunt ajutat. De aceea imi este plina de veselie inima si-L laud prin cantarile mele. (Psalmii 28:7)

21 In Tine se incredeau parintii nostri: se incredeau, si-i izbaveai. 5 Strigau catre Tine, si erau scapati; se incredeau in Tine, si nu ramaneau de rusine. (Psalmii 22:4-5)

22 Ori de cate ori ma tem, eu ma incred in Tine. 4 Eu ma voi lauda cu Dumnezeu, cu cuvantul Lui. Ma incred in Dumnezeu si nu ma tem de nimic: ce pot sa-mi faca niste oameni? (Psalmii 56:3-4)

23 Caci Tu esti nadejdea mea, Doamne Dumnezeule! In Tine ma incred din tineretea mea. 6 Pe Tine ma sprijin, din pantecele mamei mele. Tu esti binefacatorul meu inca din pantecele mamei; pe Tine Te laud fara-ncetare. (Psalmii 71:5-6)

24 Unii se bizuie pe carele lor, altii pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru. 8 Ei se indoaie si cad; dar noi ne ridicam si ramanem in picioare. (Psalmii 20:7-8)

25 De multe dureri are parte cel rau, dar cel ce se increde in Domnul este inconjurat cu indurarea Lui. (Psalmii 32:10)

26 Mai bine este sa cauti un adapost in Domnul, decat sa te increzi in om; 9 mai bine sa cauti un adapost in Domnul, decat sa te increzi in cei mari. (Psalmii 18:8-9)

27 Cine pazeste poruncile Lui ramane in El, si El in el. Si cunoastem ca El ramane in noi prin Duhul pe care ni L-a dat. (1 Ioan 3:24)

28 Incredinteaza-ti lucrarile in mana Domnului si iti vor izbuti planurile. (Proverbe 16:3)

29 Cand te vei culca, vei fi fara teama, si cand vei dormi, somnul iti va fi dulce. 25 Nu te teme nici de spaima naprasnica, nici de o navalire din partea celor rai; 26 caci Domnul va fi nadejdea ta, si El iti va pazi piciorul de cadere. (Proverbe 3:24-26)

30 Doamne, auzi-mi glasul dimineata! Dimineata eu imi indrept rugaciunea spre Tine si astept. (Psalmii 5:3)

31 Fa-ma sa aud dis-de-dimineata bunatatea Ta, caci ma incred in Tine. Arata-mi calea pe care trebuie sa umblu, caci la Tine imi inalt sufletul. (Psalmii 143:8)

32 Vei fi plin de incredere, si nadejdea nu-ti va fi zadarnica. Te vei uita in jurul tau si vei vedea ca te poti odihni linistit. (Iov 11:18)

Mulțumesc, Doamne și Dumnezeului meu, pentru că cu tine am pace, speranță și protecție. Îmi pun încrederea în tine pentru totdeauna.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 8 Promedio: 4.6]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!