Adevărata noastră identitate

Visits: 6

Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu, prin credinţa în Hristos Isus.
Toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos v-aţi îmbrăcat cu Hristos.
Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.
Şi, dacă sunteţi ai lui Hristos, sunteţi „sămânţa” lui Avraam, moştenitori prin făgăduinţă. (Galateni 3:26-29)

Trăim vremuri în care oamenii se agață de orice trăsătură de personalitate, caracteristică fizică, preferință, culoare a pielii, sex și alte lucruri pentru a-și afirma identitatea.

Identitatea a devenit cel mai important subiect din cultura pop, trebuie să știi cum să-ți definești identitatea. Este o greșeală frecventă să ajungem să ne reducem la aceste categorii menționate mai sus, ca și cum, de exemplu, culoarea pielii ar fi cea mai mare caracteristică a persoanei respective.

Adevărul este că, pentru evreii din vremea lui Iisus, a fi evreu era cea mai mare trăsătură identitară a lor și aceasta conta. Având în vedere acest lucru, Pavel afirmă că ceea ce definește identitatea noastră este credința noastră în Isus Hristos ca copii adoptați de Dumnezeu prin credință. Ești un copil al lui Dumnezeu, mai degrabă decât bărbat sau femeie, negru sau alb, mexican, columbian sau străin. În comparație cu Hristos, niciunul dintre aceste lucruri nu valorează prea mult.

Să știi cine ești

  • Cunoașteți-l pe Hristos și lucrarea Sa, astfel încât să puteți crede în El și să vă stabiliți identitatea în El.
  • Străduiește-te să-L cunoști pe Dumnezeu, să știi al cui copil ești prin credință.
  • Aveți încredere în Dumnezeu, Tatăl nostru milostiv.

Pentru rugăciune:

Doamne, îți mulțumesc pentru ceea ce ai făcut pentru mine. Datorită muncii dumneavoastră, astăzi sunt considerat copilul dumneavoastră. Mulțumită lui Isus, tu m-ai adoptat și tu ești Tatăl meu. Ajută-mă să nu uit niciodată cine sunt în tine, cine sunt în Hristos, copilul iubit al unui Tată perfect. În numele lui Isus, amin.
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!