¿Ce înseamnă? (Geneza 1:1-2)

Visits: 13

Geneza 1:1 anunță că Dumnezeu a creat totul: “cerurile și pământul”. Versetul 2 începe să descrie procesul acestei creații.

1,2 Primul verset al Bibliei ne oferă o relatare satisfăcătoare și utilă a originii pământului și a cerurilor. Credința creștinilor umili înțelege acest lucru mai bine decât imaginația celor mai înțelepți oameni. Din ceea ce vedem din cer și de pe pământ, învățăm puterea marelui Creator. Și fie ca semnul și locul nostru ca oameni, să ne amintească de datoria noastră de creștini, de a păstra mereu cerul în ochii noștri și pământul sub picioarele noastre.

Fiul lui Dumnezeu, una cu Tatăl, era cu El când a făcut lumea; ba mai mult, ni se spune adesea că lumea a fost făcută de El și că nimic nu a fost făcut fără El. O, ce gânduri înălțătoare ar trebui să fie în mintea noastră, despre acest mare Dumnezeu căruia ne închinăm și despre acest mare Mijlocitor în numele căruia ne rugăm! Și aici, la începutul volumului sacru, citim despre acel Duh divin, a cărui lucrare asupra inimii omului este atât de des menționată în alte părți ale Bibliei.

Observați că la început nu era nimic de dorit care să fie văzut, căci lumea era fără formă și goală; era confuzie și goliciune. În mod similar, lucrarea harului în suflet este o nouă creație; iar într-un suflet fără har, unul care nu este născut din nou, există dezordine, confuzie și orice lucrare rea: este lipsit de orice bine, pentru că este fără Dumnezeu; este întunecat, este întunericul însuși: aceasta este condiția noastră prin natură, până când harul Atotputernic produce o schimbare în noi.

Potrivit acestui text, pământul era gol și literalmente în haos. Cuvintele ebraice folosite aici sunt tōhu și bōhu, care sunt traduse prin “dezordonat” și “gol”. Unii cercetători biblici nu sunt de acord dacă această “dezordine” a fost starea pământului imediat după crearea inițială sau rezultatul unor alte evenimente care au avut loc între Geneza 1:1 și Geneza 1:2. În ambele cazuri, în acest moment istoric, pământul este acoperit de ape adânci, la suprafață era întuneric, iar Duhul lui Dumnezeu se mișca peste ape.

De ce era întuneric? Lumina nu este creată până în versetul următor, așa că tot ce există este un întuneric mare. Cu toate acestea, Duhul lui Dumnezeu se mișcă prin acest întuneric. Dumnezeu se pregătește să vorbească, să acționeze cu mare putere pentru a aduce ordine și lumină în acest haos.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!