Versete biblice despre muncă

Views: 113

O poveste spune că un constructor a fost însărcinat să construiască o ultimă casă înainte de a se retrage din meserie. A făcut treaba la jumătate, iar rezultatul a fost oarecum dur. După ce a predat lucrarea finalizată, șeful lui i-a spus că poate păstra casa pe care tocmai a construit-o.

Constructorul foarte surprins i-a spus că nu o poate păstra, dar șeful lui a insistat că este un cadou în cinstea pensionării sale; deci constructorul nu a avut de ales decât să accepte.

Uneori asta e viața. La început, ne bucurăm, ne iubim și ne mândrim cu munca noastră. Cu toate acestea, pe măsură ce timpul trece simțim că munca noastră este mecanică și nu suntem cu adevărat apreciați pentru ceea ce facem, iar acest lucru se termină cu descurajare, care se reflectă în producția noastră slabă. De aceea trebuie să ne amintim constant că munca este un dar de la Dumnezeu și că, dacă suntem în ea, este cu un motiv.

Deci aceste versete biblice sunt dedicate tuturor celor care au nevoie de încurajare pentru a-și continua munca, sau celor care doresc să rămână motivați în munca lor.

Fie peste noi bunăvoinţa Domnului Dumnezeului nostru! Şi întăreşte lucrarea mâinilor noastre, da, întăreşte lucrarea mâinilor noastre! (Psalmi 90.17)

Cine-şi lucrează ogorul va avea belşug de pâine, dar cine umblă după lucruri de nimic este fără minte. (Proverbe 12:11)

Leneşul doreşte mult, şi totuşi, n-are nimic, dar cei harnici se satură (Proverbe 13:4)

Bogăţia câştigată fără trudă scade, dar ce se strânge încetul cu încetul, creşte (Proverbe 13:11)

Oriunde se munceşte este şi câştig, dar oriunde numai se vorbeşte, este lipsă. (Proverbe 14:23)

Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti planurile. (Proverbe 16:3)

Aşa că am văzut că nu este nimic mai bun pentru om decât să se veselească de lucrările lui: aceasta este partea lui. Căci cine-l va face să se bucure de ce va fi după el? (Eclesiastul 3:22)

Dar Isus le-a răspuns: „Tatăl Meu lucrează până acum; şi Eu, de asemenea, lucrez.” (Ioan 5:17)

Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

Căci, când eram la voi, vă spuneam lămurit: „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce.” (2 Tesaloniceni 3:10)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!