Dumnezeu este în controlul tuturor lucrurilor

Views: 12

El S-a sculat, a certat vântul şi a zis mării: „Taci! Fără gură!” Vântul a stat şi s-a făcut o linişte mare. Apoi le-a zis: „Pentru ce sunteţi aşa de fricoşi? Tot n-aveţi credinţă?” I-a apucat o mare frică şi ziceau unii către alţii: „Cine este Acesta de Îl ascultă chiar şi vântul şi marea?” (Marcu 4:39-41)

Acest pasaj relatează un episod destul de interesant din Evanghelie. Iisus se afla într-o barcă împreună cu discipolii săi, traversând Marea Galileii și mergând spre celălalt mal. Mai erau și alte bărci care îi urmau. Este foarte probabil ca Isus să fi fost obosit, pentru că s-a ghemuit cu o pernă și a adormit chiar acolo, în prova. Dintr-o dată, a început o mare vijelie cu vânturi puternice și valuri mari care amenințau să inunde barca în care se aflau, precum și celelalte bărci care îi urmau.

Ucenicii erau disperați! Deși stăpâneau strategiile de gestionare a controlului navei, situația îi depășea. Se temeau că se va întâmpla ce era mai rău? În mijlocul necazului lor, este posibil ca ei să se fi gândit: “Cum este posibil ca El să poată dormi în mijlocul acestei furtuni mari?”. Ei bine, este simplu: Isus avea control asupra tuturor lucrurilor, chiar și asupra a ceea ce îi făcea pe prietenii săi să se teamă. Ei au strigat către Maestru să calmeze furtuna și El a făcut-o.

Încredeți-vă în controlul suveran al lui Isus

  • Credeți că Isus este atotputernic. Puterea Lui învinge forța naturii și toate puterile acestei lumi.
  • Renunță la controlul vieții tale în favoarea Domnului Isus Hristos. El este singurul care poate avea grijă de tine și îți poate oferi siguranța veșnică.
  • Nu vă temeți de circumstanțele nefavorabile care apar dacă Domnul Isus deține controlul asupra vieții voastre.
  • Căutați-L pe Isus atunci când vă aflați în mijlocul furtunilor vieții. Aveți încredere că corabia nu se va scufunda pentru că El este prezent.
  • Strigă către Dumnezeu, El are stăpânire și putere asupra întregului univers. El va aduce pacea în inima ta.
  • Împărtășiți cu alții Evanghelia harului lui Isus Hristos. El este același ieri, astăzi și va fi în veșnicie.

Pentru rugăciune:

Doamne Dumnezeul meu, îți mulțumesc că m-ai învățat să mă încred în tine. Nimic nu poate cuprinde tăria Ta și nimic nu se poate compara cu puterea Ta. Nu știu cum este posibil să mă tem uneori în mijlocul circumstanțelor! Știu că Tu ești cu mine întotdeauna… Ajută-mă să cred în tine. Voi striga după ajutorul tău atunci când totul pare pierdut și când inima mea este tulburată. Calmează furtuna, Doamne! Ajută-mă să percep seninătatea ta și să am încredere că tu ești stăpân pe toate lucrurile. În numele lui Isus, amin.
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!