Eu sunt adevărata viță și Tatăl meu este viticultorul. (Ioan 15: 1)

Views: 26

În Vechiul Testament există multe referințe la Israel ca o viță plantată de Dumnezeu, dar ea era o viță goală; o viță fără rod – Isaia o numește o viță fără valoare care trebuia să fie pustiită pentru necredința ei. Dar Dumnezeu a sădit a doua viță; o adevărată viță de vie – o viță de vie care va da roade, mai multe fructe – mult rod. Pentru că dacă un bob nu cade pe pământ și moare, este lăsat în pace. Dar prin moartea și învierea lui Hristos, El se califică pe Sine drept adevărata viță de vie, care va aduce mulți fii în slavă. Numai ca Om desăvârșit și Divinitate nedivizată, Hristos putea deveni adevărata Viță de vie a lui Dumnezeu. Doar ca Om perfect și Divinitate nedivizată, Hristos ar putea muri și învia, pentru că El are viață în Sine și că viața este disponibilă în mod liber tuturor.

Imaginea frumoasă a lui Hristos ca adevărata viță de vie surprinde uniunea spirituală a lui Hristos cu poporul Său. El este Sursa vieții noastre spirituale, sursa oricărei rodnici spirituale. Noi suntem ramurile care răsar din tulpina Sa eternă și dătătoare de viață și fără El nu putem face nimic. Dar atâta timp cât rămânem în Hristos și rămânem în El (și El în noi), El va face lucrarea Sa bună prin noi, astfel încât să producem rodul spiritual care curge numai din El. Amintiți-vă, viața noastră este ascunsă cu Hristos, și este la fel ca noua Sa viață lucrând în tăcere nevăzută în inimile noastre, dând roade, slăvind pe Tatăl.

Dumnezeu Tatăl este cultivatorul și El a fost Cel care L-A DAT pe singurul Său Fiu născut – (Fiul etern al lui Dumnezeu care s-a născut ca Fiul perfect al Omului) pentru a fi adevărata Viță de vie. În înțelepciunea și puterea Sa infinită, Dumnezeu Tatăl a sădit Vița adevărată și dătătoare de viață în viața fără păcat a Omului Iisus Hristos. Tatăl a hrănit și îngrijit atunci adevărata viță de vie care a crescut în favoarea lui Dumnezeu și a omului. Și Hristos a fost plin de har și adevăr, pentru că a fost umplut de la naștere cu Duhul Sfânt al lui Dumnezeu.

Așa cum o ramură naturală de viță de vie trebuie să producă struguri dulci, la fel și noi, care sunt ramuri spirituale, trebuie să aducem rodul spiritual care vine din noua noastră viață în Hristos, adevărata noastră viță de vie: iubire, bucurie, pace, răbdare, bunătate, bunătate, credincioșie , blândețe și autocontrol.

Rugăciunea mea


Mulțumesc Tatălui pentru profunzimea adevărului care este descoperit în Hristos, adevărata mea viță de vie. Prin viața Lui din mine, viața mea să rodească, mult rod, rod care îl slăvește pe Tatăl care este în ceruri, în numele lui Isus, te rog, AMEN.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!