Doamne, învață-ne să ne rugăm (Luca 11:1)

Visits: 10

Într-o zi, Isus Se ruga într-un loc anumit. Când a isprăvit rugăciunea, unul din ucenicii Lui I-a zis: „Doamne, învaţă-ne să ne rugăm, cum a învăţat şi Ioan pe ucenicii lui.” (Luca 11:1)

¿Cum să ne rugăm corect? Aceasta este o întrebare legitimă pentru mulți oameni. Deși rugăciunea este esențială în relația creștinului cu Domnul, mulți ucenici nu știu cum să se roage. Dar un lucru minunat pe care îl descoperim în acest verset este că este posibil să învățăm să ne rugăm împreună cu Hristos.

Isus s-a rugat în mod constant. Ucenicii au văzut că El vorbea mereu cu Tatăl ceresc și acest lucru a trezit în ei dorința de a învăța și ei cum să se roage. În acele vremuri, era obișnuit ca învățătorii și rabinii evrei să-i învețe rugăciunile pe ucenicii lor, așa cum ar fi predat Ioan Botezătorul.

Cu toate acestea, Isus este cel mai mare model al nostru de dependență, iubire, comuniune și supunere în rugăciune. Vei învăța să te rogi corect doar dacă înveți de la Isus, făcându-L cel mai mare exemplu personal în rugăciune.

Cere-i lui Dumnezeu să te învețe cum să te rogi.

  • Petreceți mai mult timp în rugăciune și tânjiți să învățați de la Isus toate darurile disponibile pentru poporul lui Dumnezeu.
  • Isus ne-a învățat deja cum să ne rugăm în Predica de pe Munte (Matei 6:9-13), dar, cu tandrețe și bunătate, ne-a învățat din nou simplitatea rugăciunii Rugăciunii Domnești.
  • Rugăciunile noastre vor fi acceptabile pentru Dumnezeu dacă le învățăm de la el.
  • Faceți ca Isus: trăiți o viață de rugăciune constantă (1 Tesaloniceni 5,17).

Să ne rugăm:

Tatăl nostru, care ești în ceruri, învață-mă să mă rog. Ajută-mă să semăn mai mult cu Domnul Isus Hristos, să Te caut cu toată dragostea și respectul pe care El le-a arătat. Învață-mă să-mi deschid mereu inima în rugăciune, așa cum ne călăuzește Cuvântul Tău. Învață-mă să mă încred în Tine și să-i iert pe cei care mă rănesc. Rămâi cu mine, Tată, și fie ca numele Tău să fie glorificat, acum și în veci! Amin.
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!