5 moduri de a depinde de Dumnezeu în fiecare zi

Hits: 1

Isus ne-a lăsat exemplul dependenței de Dumnezeu. Există mai multe pasaje în Biblie în care vedem că el a cerut mereu voia Tatălui; El chiar a spus: „ Isus a luat din nou cuvântul şi le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând; şi tot ce face Tatăl face şi Fiul întocmai.” (Ioan 5:19). Deci, ca urmași ai lui Isus, trebuie să facem același lucru și să ne supunem lui Dumnezeu în tot ceea ce facem.


Dacă te-ai întrebat care sunt modalitățile de a depinde de Dumnezeu, mai jos vei găsi o listă care te va ajuta să înțelegi acest tip de dependență și cum funcționează.

Ce înseamnă să-l lași pe Dumnezeu să aibă controlul?

În primul rând trebuie să înțelegem că atunci când vorbim de a depinde de Dumnezeu, nu înseamnă a nu face nimic și a aștepta ca El să facă totul. Nici nu înseamnă să acţionăm cu nesăbuinţă, şi să ne aşteptăm ca El să ne protejeze de aceste situaţii, sau să ne scoată din necazuri.

În Biblie aflăm că tot ceea ce avem depinde de Dumnezeu, începând de la viața noastră. Dacă El nu ar fi permis, nu ne-am fi născut niciodată. Sunt situații în care nu avem controlul sau puterea de a face nimic, și ele ne învață să ne ținem de Dumnezeu cu convingere; Totuși, nu trebuie să așteptăm să se întâmple ceva rău pentru a avea încredere în Dumnezeu.

Cum să depinzi de Dumnezeu în viața de zi cu zi

1) Comuniune în rugăciune

Rugăciunea este mijlocul de comunicare cu Dumnezeu și prin ea ne putem pune poverile, neliniștile și problemele în fața Lui. Biblia ne spune că rugăciunea este și pentru a mulțumi și a lăuda lui Dumnezeu.

Când o punem în practică, admitem dependența noastră de Dumnezeu și că avem nevoie de El în toate domeniile vieții noastre. Prin urmare, o modalitate de a depinde de Dumnezeu este să ne prezentăm Lui prin rugăciune în fiecare zi.

Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat şi să nu se lase.
2 El le-a zis: „Într-o cetate era un judecător care de Dumnezeu nu se temea, şi de oameni nu se ruşina.
3 În cetatea aceea era şi o văduvă care venea des la el şi-i zicea: „Fă-mi dreptate în cearta cu pârâşul meu.”
4 Multă vreme n-a voit să-i facă dreptate. Dar, în urmă, şi-a zis: „Măcar că de Dumnezeu nu mă tem, şi de oameni nu mă ruşinez,
5 totuşi, pentru că văduva aceasta mă tot necăjeşte, îi voi face dreptate, ca să nu tot vină să-mi bată capul.”
6 Domnul a adăugat: „Auziţi ce zice judecătorul nedrept?
7 Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui care strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei?
8 Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?” (Luca 18:1-8)

2) Dumnezeu prioritatea principală

El trebuie să aibă din ce în ce mai multă importanță, iar eu mai puțin.

Trebuie ca El să crească, iar eu să mă micşorez. (Ioan 3:30)

Dacă există un lucru pe care îl putem învăța din toate versetele biblice, este că totul funcționează pentru binele celor care Îl pun pe Dumnezeu pe primul loc. Este firesc să ne îngrijorăm cu privire la alte chestiuni și să ne fixăm privirea asupra a ceea ce se întâmplă în jurul nostru; dar acele circumstanțe sunt temporare: Dumnezeu nu este temporar el este veșnic.

Când îi dăm lui Dumnezeu locul pe care El îl merită, chiar și experiențele negative au un scop și ne ajută să trăim în credință.

Vă recomandăm să citiți: Versetele biblice despre dependență de Dumnezeu

3) Practicați rodul Duhului Sfânt

Isus ne-a lăsat Duhul Sfânt și, atunci când îl primim în viața noastră, trebuie să reflectăm rodul acestuia. Acesta este un mod de a depinde de Dumnezeu pentru că nu putem reflecta dragostea, bucuria, pacea, răbdarea, blândețea, bunătatea, credincioșia, smerenia și stăpânirea de sine dacă Dumnezeu nu ne conduce viața.

Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh. (Efeseni 5;18)

4) Citește, studiază și apoi aplică Biblia

Nu putem dezvolta încredere absolută în Dumnezeu, dacă nu îl cunoaștem; Și singura modalitate de a face asta este prin Cuvântul Său.

Biblia nu trebuie citită în părți sau din când în când: trebuie să o studiem, să o examinăm și să o aplicăm zilnic; altfel nu vom avea un ghid care să ne purtăm în viață.

Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. (Ioan 17:3)

5) Acționând în adevăr

În cele din urmă, a depinde de Dumnezeu nu înseamnă a nu face nimic și a aștepta ca Dumnezeu să facă totul. Biblia ne spune că și noi trebuie să acționăm. Această acțiune nu ne dă libertatea de a greși și de a crede că Dumnezeu ne va ajuta în ea, ci că trebuie să acționăm în adevăr și să facem ceea ce este bine.

Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra, (Psalmi 37:5)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!