?Cine l-a creat pe Dumnezeu?

Visits: 31

Nimeni nu l-a creat pe Dumnezeu, el a existat dintotdeauna și va exista dintotdeauna, nu va muri niciodată. Dumnezeu este Ființa supremă și veșnică care a existat dintotdeauna și nu a fost creat de nimeni, căci el este Creatorul. Dumnezeu a fost întotdeauna și va fi întotdeauna, nu are început și nu va avea niciodată sfârșit.

Tot ceea ce vedem și cunoaștem în această lume a avut un început și a fost creat de cineva sau ceva. Dar Dumnezeu este diferit. El este unic, nu este o creație ca noi: El este Creatorul, originea a tot ceea ce există, inclusiv a timpului și a spațiului (Psalmul 90:2). Dacă Dumnezeu ar fi fost creat, el nu ar fi Dumnezeu. El ar fi doar un altul în creație, iar creatorul său ar fi Dumnezeu.

Dumnezeu este etern, a existat întotdeauna și a fost întotdeauna. Dumnezeu nu are o dată de naștere și nu va avea niciodată o dată de moarte; el transcende limitările temporale care afectează tot ceea ce este creat. Acest lucru nu este ușor de înțeles, deoarece încercăm să îl analizăm și să îl înțelegem pe Dumnezeu în funcție de parametrii noștri umani. Cu toate acestea, tocmai pentru că este Dumnezeu, nu vom putea niciodată să îl catalogăm sau să îl înțelegem în totalitatea sa.

Dumnezeu există în afara timpului și nu are nici început și nici sfârșit. El este imuabil, nu se schimbă odată cu trecerea timpului. El este astăzi, așa cum a fost dintotdeauna și cum va fi pentru eternitate. Dumnezeu este o ființă transcendentă și suverană, care depășește înțelegerea noastră finită.

?De unde a apărut Dumnezeu? ?și cum a luat ființă?

Dumnezeu nu s-a născut, nu a venit la existență sau din ceva. Unii oameni cred că Dumnezeu a apărut din nimic, că a venit din întâmplare. Dar nu a fost așa, pentru că nimicul nu a existat niciodată, ci a existat întotdeauna Dumnezeu. Universul nu a fost creat din nimic, el și-a avut originea în Dumnezeu și a fost creat de El (Psalmul 89:11). Absolut tot ceea ce există își are originea în Dumnezeu.

Dumnezeu există dintotdeauna, este veșnic, asta înseamnă numele său “EU SUNT”, numele cu care s-a făcut cunoscut lui Moise. Prin urmare, nu există niciun moment în istoria universului în care Dumnezeu să nu fi existat. El a fost întotdeauna, este și va fi întotdeauna Dumnezeu (Exodul 3:14). El a creat timpul. Înainte ca Dumnezeu să le fi creat, începutul și sfârșitul, zilele, lunile și anii, nu existau.

Este un concept greu de înțeles. Aici, pe pământ, nu vom înțelege niciodată pe deplin măreția lui Dumnezeu, suntem ca niște copii în fața Lui. Un copil mic își cunoaște tatăl ca fiind cel care are grijă de el, îl îmbrățișează, îl protejează. El nu înțelege că tatăl său este inginer, profesor, guvernator sau fermier. Știe doar că este tatăl său și că poate merge la el cu încredere. În același mod, cunoștințele noastre despre Dumnezeu vor fi întotdeauna limitate aici pe pământ, vom fi întotdeauna ca niște copii în fața lui.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!