Un pastor a murit încercând să postească 40 de zile ca Iisus

Visits: 3

În Mozambic, un pastor în vârstă de 39 de ani a murit în timp ce încerca să imite postul de 40 de zile al lui Iisus în deșert, doar că a murit după 20 de zile.

Rapoartele locale indică faptul că pastorul Francisco Barajah, fondator al Bisericii Evanghelice Santa Trindade și, de asemenea, fost profesor de franceză în provincia centrală Manica, a murit miercuri într-un spital din orașul Beira, după ce a pierdut foarte mult în greutate și nu se mai putea ține pe picioare, potrivit BBC.

Potrivit medicilor de la spital, pastorul era acut anemic și avea insuficiență a organelor digestive, astfel că încercările de a-l rehidrata cu lichide și de a-i introduce mâncare lichidă au eșuat.

Membrii bisericii lui Barajah au declarat că pastorul și enoriașii obișnuiau să postească, dar niciodată pentru o perioadă atât de îndelungată.

Aceiași membri ai bisericii au spus că ei și pastorul au postit, dar nu în modul în care a făcut-o Barajah.

Marques Manuel Barajah, fratele pastorului, a declarat că nu crede că diagnosticul medical a fost corect și că, în schimb, fratele său suferea de tensiune arterială scăzută.

În Biblie este scris cum Iisus a postit și s-a rugat timp de 40 de zile întregi în deșert, după ce a fost botezat de Ioan Botezătorul, dar se pare că nu este prima dată când cineva moare încercând să postească așa cum a făcut Hristos.

Un bărbat creștin în vârstă de 73 de ani din Zimbabwe, în cursul anului 2015, pe nume Reinfirst Manyuka, a murit, de asemenea, atunci când a întreprins o călătorie în deșert asemănătoare cu cea a lui Iisus, în speranța că postul îi va redirecționa mintea de la lucrurile pământești și o va îndrepta spre Dumnezeu.

Detaliile susțin că bărbatul a rezistat timp de 30 de zile, dar nu se știe exact când a murit, deoarece a fost găsit în tufișuri până când, câteva zile mai târziu, a fost găsit de un bărbat care a alertat poliția cu privire la descoperire.

În 2018, un băiat în vârstă de 15 ani, pe nume Ayante O. Omosebi, a murit, de asemenea, când a fost forțat de părinți să țină un post de 40 de zile pentru a căuta binecuvântarea lui Dumnezeu, iar fratele său mai mic, în vârstă de 11 ani, a fost găsit cu semne grave de malnutriție din cauza postului forțat; ambele cazuri au dus la inculparea părinților pentru că au provocat moartea unui copil și l-au neglijat pe celălalt.

Băiatul lăsase o scrisoare procurorilor de la Sauk County Circuit Court pentru că se temea să nu moară de foame.

“Foamea este prea mare. Vă rog să mă ajutați acum ca să pot mânca. Nu pot continua o astfel de viață fără mâncare… Dacă nu am mâncare acum, probabil că voi muri de foame”, a scris el.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!