10 versete biblice pentru celibatarii

Visits: 26

Nu există o anumită vârstă pentru a te căsători, deși societatea îți spune că există un anumit moment pentru a o face, este bine să ai un alt concept și este următorul: Este mai bine să te căsătorești sub călăuzirea lui Dumnezeu și nu după ce spun toți cei din jurul tău, călăuzirea Duhului Sfânt în viața ta este sinonimă cu succesul, vei avea deplina siguranță că proiectul lui pentru tine, va fi mereu deasupra oricărei situații, celibatul nu este ceva care trebuie să provoace jenă în tine, mai degrabă este un moment bun în care vei fi singur cu tine, îl vei întâlni pe Dumnezeu și apoi cu cine îți vei petrece restul zilelor.

Nu te grăbi să iei o decizie, trăiește fiecare etapă în funcție de ceea ce Dumnezeu a stabilit pentru tine din veșnicie și lasă vocea Lui să dea undă verde la fiecare pas pe care îl faci, iar tu nu vei suferi consecințe nefaste din cauza acțiunilor tale. Această mică clipă de singurătate pe care o trăiești, folosește-o pentru a crește, pentru a te iubi mai mult pe tine însuți, pentru a-L sluji pe Dumnezeu și atunci vei vedea cum Tatăl te va binecuvânta cu persoana potrivită alături de care vei putea să-I împlinești visul pe acest pământ.


1) Celor neînsuraţi şi văduvelor le spun că este bine pentru ei să rămână ca mine. (1 Corinteni 7:8)
2) Dar eu aş vrea ca voi să fiţi fără griji. Cine* nu este însurat se îngrijeşte de lucrurile Domnului, cum ar putea să placă Domnului.
Dar cine este însurat se îngrijeşte de lucrurile lumii, cum să placă nevestei. (1 Corinteni 7:32-33)
3) Cu privire la lucrurile despre care mi-aţi scris, eu cred că este bine ca omul să nu se atingă de femeie.
Totuşi, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei. (1 Corinteni 7:1-2)
4) Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruinţă în Hristos şi care răspândeşte prin noi, în orice loc, mireasma cunoştinţei Lui. (2 Corinteni 2:14)
5) Iată dar ce cred eu că este bine, având în vedere strâmtorarea de acum: este* bine pentru fiecare să rămână aşa cum este.
Eşti legat de o nevastă? Nu căuta să fii dezlegat. Nu eşti legat de o nevastă? Nu căuta nevastă. (1 Corinteni 7:26-27)
6) Totuşi, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei. (1 Corinteni 7:2)
7) Nu ştiţi că cine se lipeşte de o curvă este un singur trup cu ea? Căci este zis: „Cei doi se vor* face un singur trup.” (1 Corinteni 6:16)
8) Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” (Geneza 2:18)
9) Făcusem un legământ cu ochii mei şi nu mi-aş fi oprit privirile asupra unei fecioare. (Iov 31:1)
10) Ei nu s-au întinat cu femei, căci sunt verguri şi urmează pe Miel oriunde merge El. Au fost răscumpăraţi dintre oameni, ca cel dintâi rod pentru Dumnezeu şi pentru Miel. (Apocalipsa 14:4)

Rugăciune

Bunule și veșnicule Dumnezeu, Preasfinte Stăpâne, în numele lui Isus vin la tine, numai tu ești vrednic de toată lauda și închinarea supremă. Vin la tine în numele lui Isus pentru a-ți mulțumi pentru această etapă a vieții mele de persoană necăsătorită. Îți cer ca voia Ta și nu a mea să se facă asupra vieții mele amoroase, a inimii și a sentimentelor mele. Ajută-mă, Duhule Sfânt, să profit la maximum de această perioadă și să aștept cu prudență tot ceea ce ai ales și planificat Tu pentru mine. Dacă este voia Ta ca eu să mă căsătoresc, pregătește-mă în fiecare domeniu al vieții mele, vindecă fiecare rană și restaurează-mi inima, căci este scris: "Și Domnul Dumnezeu a zis: "Nu este bine ca bărbatul să fie singur; îi voi face un ajutor potrivit pentru el. În timp ce călătoresc singur cu tine, fixează-mi credința și ochii asupra ta, căci tu rămâi puternic și demn de încredere mai presus de orice. Descoperă-mi că mariajul trebuie să se învârtă în jurul tău, că tu trebuie să fii centrul în orice moment. Tu ești singurul care mă poate face cu adevărat fericită, nici soțul meu, nici prietenul, nici slujba, nici banii nu ar putea vreodată să umple spațiul din mine care este făcut pentru tine. Păzește-mi inima și protejează-o de orice minciună a lui Satana. Ajută-mă să văd fiecare dezamăgire, fiecare moment de singurătate, fiecare vis neîmplinit, fiecare dorință și fiecare dovadă de slăbiciune ca pe o ocazie de a-mi aminti și de a mă bucura de puterea, speranța și odihna pe care Tu mi le-ai cumpărat cu sângele Fiului Tău. Amintește-mi că Tu lucrezi în toate acestea, în fiecare detaliu, în fiecare mod, pentru binele meu. Pregătește-mă să-mi iubesc soțul sau soția cu dragostea și harul pe care mi le-ai arătat prin Isus și crucea Sa. În numele lui Isus Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!