Prietenia adevărată înainte de lucrurile materiale

Views: 20

Cei care au prieteni adevărați sunt, fără îndoială, mult mai bogați decât cei care au numai bunuri materiale. Prietenia adevărată este mult mai valoroasă decât lucrurile materiale.

Prietenia mai mult decât bogățiile

Se spune că în urmă cu mulți ani, un mare monarh, șahul Abbis, a domnit în Persia. El și-a iubit foarte mult oamenii și, pentru a-i înțelege mai bine, a vrut să trăiască în mijlocul lor, ascuns în spatele diferitelor deghizări.

Într-o zi a mers la o baie publică îmbrăcat ca un om sărac și a stat acolo lângă fochistul însărcinat cu încălzirea apei din piscină. La prânz și-a împărtășit masa simplă și a vorbit cu el ca un prieten. Șahul și-a repetat vizitele până când încrederea acestui om a crescut.

Ceva mai târziu, monarhul și-a dezvăluit identitatea. Apoi a presupus că bietul fochist va cere un mare dar sau favoare, dar a fost foarte surprins când a spus simplu:

  • Ți-ai părăsit palatul și gloria pentru a sta în acest loc umil. Altora le-ai dat bogății, dar mi-ai dat mult mai mult, chiar persoana ta; Vă cer un singur lucru: să nu vă retrageți niciodată prietenia de la mine.

Mai mult decât lucruri materiale

Cel care are un prieten adevărat este mult mai bogat decât oamenii cu bunuri materiale.

Lucrurile sunt perisabile, pot fi sparte, deteriorate, pierdute etc. dar adevărata prietenie durează de-a lungul vieții și, departe de a fi epuizată, este întărită prin coexistență.

Dându-ne pe noi înșine

Prietenii adevărați nu depun eforturi pentru a-și ajuta prietenii, nu există nicio distanță care să poată pune capăt prieteniei lor, deoarece nu se bazează pe lucruri materiale.

În povestea de început, șahul își părăsise confortul și bogățiile pentru a împărtăși și a cunoaște mai mult oamenii. Aceasta este o reprezentare a modului în care Dumnezeu și-a părăsit tronul pentru a-și da viața pentru omenire.

În Ioan 15:13 scrie:

Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai.

Isus este acel bun prieten care ne-a iubit până la punctul de a-și da viața pentru noi. Nu veți găsi niciodată o iubire mai mare decât aceasta și dacă vrem să semănăm cu Maestrul, trebuie să începem să iubim așa cum El ne-a iubit.

Apropiați-vă de Isus, nu există un prieten mai de încredere, mai înțelegător, mai plin de compasiune și mai iubitor decât El. Nu ezitați, petreceți timp cu El, căutați-L în rugăciuni, citiți Cuvântul Său; hai la el că te așteaptă!

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!