Pot totul în Hristos care mă întăreşte. (explicație).(Filipeni 4:13)

Visits: 28

Semnificația textului din Filipeni 4:13, “Toate le pot face prin Hristos, care mă întărește”, este destul de diferită de ceea ce ne imaginăm de obicei. Prin această afirmație, Pavel și-a exprimat convingerea că Hristos era mai mult decât suficient pentru el. Cu Hristos în viața sa, era plin de bucurie, pregătit și întărit pentru a face față tuturor provocărilor și dificultăților vieții.

Așadar, atunci când ne vine în minte acest verset și spunem: “Pot totul prin Hristos, care mă întărește”, trebuie să ne punem următoarea întrebare: Este Hristos suficient pentru mine? Trăiesc o viață plină de bucurie pentru că Îl am pe El în viața mea? Am încredere în Hristos pentru a mă face capabil și a mă întări pentru a face față problemelor care îmi apar în cale?

Este bine să ne fie clar că acest verset nu ne dă carte albă pentru a cere orice sau pentru a face tot ceea ce vrem. Versetul nu spune că putem face tot ce vrem, chiar dacă este împotriva voinței lui Dumnezeu. Nu este nici o promisiune de bogății sau de putere pământească.

Când cunoaștem contextul versetului, ne dăm seama că acesta vorbește de fapt despre mulțumire: viața noastră ar trebui să fie plină de bucurie în mijlocul tuturor circumstanțelor, pentru că Hristos este în noi – El este Domnul nostru! Și în El avem puterea de a face față provocărilor vieții.

Contextul din Filipeni 4:13

Apostolul Pavel a scris Epistola către Filipeni din închisoare. Da, apostolul care a scris acest verset faimos a fost în închisoare din cauza credinței sale în Isus. Ce loc ciudat pentru a scrie un verset atât de pozitiv și optimist!

Realitatea este că tema scrisorii către Filipeni este bucuria. Pavel era nespus de recunoscător lui Dumnezeu pentru exemplul lui Isus, pentru mântuirea sa și a fraților săi din Filipi. De asemenea, Pavel era recunoscător pentru modul în care filipenii se îngrijeau de el, iar scrisoarea exprimă clar recunoștința sa față de ei. Toate aceste motive de recunoștință i-au umplut inima de o mare bucurie!

Pavel nu și-a folosit scrisorile pentru a se plânge sau pentru a-i face pe alții să se simtă vinovați că nu au suferit ca el. Scrisorile sale serveau pentru a-i încuraja pe frații în Hristos. El era întotdeauna recunoscător pentru bunătatea lui Dumnezeu și a familiei sale în Domnul. De asemenea, a profitat de ocazie pentru a-i învăța pe alții cum să persevereze și să rămână neclintiți în credință.

Acest sentiment al unei inimi pline de recunoștință și de bucurie este clar în versetele care însoțesc Filipeni 4:13.

Pavel le mulțumește filipenilor pentru generozitatea lor de a-i trimite o ofrandă. De asemenea, el încearcă să-i liniștească în legătură cu situația lor personală, vorbindu-le despre mulțumire.

De la convertirea sa, Pavel a trecut prin multe, multe necazuri de dragul lui Hristos (2 Corinteni 11:16-33). A fost biciuit, a naufragiat, a fost întemnițat în mai multe rânduri, nu avea un loc fix pe care să-l numească acasă și așa mai departe. A înfruntat multe greutăți pentru dragostea Domnului.

Dar, așa cum spune el însuși în Filipeni 4:12, a învățat să trăiască în mijlocul tuturor acestor circumstanțe. Pavel știa că Dumnezeu avea un scop bun pentru el în mijlocul oricărei situații, iar acest lucru i-a întărit inima. De acest lucru trebuie să ne amintim atunci când cităm acest verset.

Alte versete despre putere:

Efeseni 6:10

Coloseni 2:9-10

Zaharia 4:6

Faptele Apostolilor 1:8

Romani 15:13

În concluzie, versetul Filipeni 4:13 este o mărturie a puterii și încrederii pe care credința în Hristos o aduce în viața noastră. El ne încurajează să avem încredere că, prin legătura noastră cu Hristos, suntem întăriți să facem față provocărilor și să îndeplinim toate lucrurile pe care Dumnezeu ni le-a pus în față.

Este un adevăr care ne dă putere și speranță în mijlocul încercărilor noastre, știind că nu suntem singuri și că putem depinde de Dumnezeu pentru sprijin și îndrumare în toate aspectele vieții noastre.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!